Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Játékipar

Az EU-ban körülbelül 80 millió 14 éven aluli gyermek él, és mintegy 2000 vállalat több mint 100 000 dolgozót foglalkoztat közvetlenül a játékok és játékszerek szektorában. E vállalatok többsége kis- és középvállalkozás (kkv).

A játékok alapvető szerepet játszanak a gyermek fejlődésében. Míg a gyártók felelősséget vállalnak az általuk gyártott termékek biztonságáért, az importőrök, a bejelentett szervezetek English (en) és a nemzeti hatóságok ugyancsak fontos szerepet játszanak annak biztosításában, hogy az európai üzletekbe kerülő játékok eleget tegyenek a biztonsági előírásoknak.

Rendkívül fontos, hogy a biztonsági előírások és szabványok folyamatosan lépést tartsanak a játéktrendekkel, hiszen egyre újabb anyagok és gyártási eljárások kerülnek kifejlesztésre.

A játékok biztonsági jellemzőinek EU-szintű harmonizálása útján a játékok belső piaca mindenképpen pozitívan befolyásolta a szektor fejlődését és a fogyasztók védelmét. Az új játékbiztonsági irányelv English (en) tovább erősíti a végrehajtással és az új biztonsági követelményekkel kapcsolatos rendelkezéseket, ily módon biztosítva, hogy a gyermekek továbbra is a legmagasabb szintű védelmet élvezhessék.

Az új irányelv az EU-ban gyártott, illetve az EU-ba importált játékok piacra bocsátásával kapcsolatban érvényben lévő szabályok javítása útján igyekszik csökkenteni a játékokhoz köthető balesetek számát, és hosszú távon is pozitívan befolyásolni az egészséget.

Európa legfontosabb kereskedelmi partnere export terén továbbra is az USA, import terén pedig a Távol-Kelet. Az európai játékipar szempontjából rendkívül fontos lehetőség rejlik a kiváló minőségű európai termékek exportjában, amit a Bizottság a harmadik országokon belüli piacrajutási feltételek javítása útján támogat.

European Toy Safety Campaign

Kiemelt oldalak

  • Guidance to toy safety legislation English (en)
  • Legislation: Toy Safety Directives English (en)
  • Ensuring toy safety for our children English (en)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása