Dette websted blev arkiveret den 02/02/2015
02/02/2015

Sti

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Legetøj

Der findes ca. 80 millioner børn under 14 år i EU. Ca. 2 000 virksomheder med over 100 000 ansatte beskæftiger sig direkte med legetøj og spil. Det drejer sig især om små og mellemstore virksomheder (smv'er).

Legetøj og spil har stor betydning for børns udvikling. Fabrikanterne skal sørge for, at deres produkter er sikre, og importører, bemyndigede organer English (en) og nationale myndigheder er alle med til at sikre, at det legetøj, der sælges i europæiske butikker, opfylder alle sikkerhedskrav.

Der udvikles hele tiden nye materialer og fremstillingsprocesser, og det er derfor vigtigt at sikre, at de sikkerhedsmæssige krav og standarder matcher de seneste tendenser på legetøjsområdet.

Det indre marked for legetøj har resulteret i, at der er fastsat harmoniserede sikkerhedskrav til legetøj inden for EU, hvilket har haft en positiv indvirkning på udviklingen i sektoren og på forbrugerbeskyttelsen. Det nye direktiv om sikkerhedskrav til legetøj English (en) indeholder strengere regler om håndhævelse og nye sikkerhedskrav, der sikrer, at børn også fremover beskyttes bedst muligt.

Det nye direktiv forbedrer de gældende regler om markedsføring af legetøj, der er fremstillet i EU eller indføres til EU, og har til formål at mindske antallet af legetøjsrelaterede ulykker og fremme sundheden på længere sigt.

EU's vigtigste handelspartnere er på eksportsiden stadig USA og på importsiden Fjernøsten. Den europæiske legetøjsindustri vil bl.a. have gode muligheder for at eksportere europæisk kvalitetslegetøj, hvilket Kommissionen støtter op om ved at sikre en bedre markedsadgang til tredjelande.

European Toy Safety Campaign

Vigtigste emner

  • Guidance to toy safety legislation English (en)
  • Legislation: Toy Safety Directives English (en)
  • Ensuring toy safety for our children English (en)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden