Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Turism

Consultare publică referitoare la iniţiativa privind crearea unei etichete europene pentru sistemele de certificare a calităţii în turism

Domeniu politic

Întreprinderi

Grup ţintă

Organizaţii publice şi private, persoane fizice

Perioada consultării

De la 13.04.2012 până la 13.07.2012 - Această consultare s-a încheiat

Obiectivul consultării

În prezent există numeroase iniţiative publice şi private care încearcă să stabilească principalele principii şi criterii pe care ar putea să le aplice părţile interesate din sectorul turismului pentru a garanta dezvoltarea şi furnizarea de servicii turistice de calitate în UE.

Însă, deseori, aceste sisteme de certificare a calităţii prezintă o lipsă de coerenţă şi coordonare, întrucât se concentrează de obicei asupra unor obiective sectoriale sau teritoriale şi nu aplică o abordare integrată la nivel european.
Această fragmentare este un posibil obstacol pentru asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile, care să garanteze servicii de înaltă calitate peste tot în Europa, fapt care poate afecta competitivitatea sectorului turistic european.

Obiectivul acestei consultări este de a colecta opiniile cetăţenilor şi ale părţilor interesate din sectorul public şi privat cu privire la o posibilă acţiune pe care UE ar putea-o iniţia în acest domeniu.

Una din acţiunile pe care Comisia le-a putea propune este crearea unei etichete europene pentru sistemele de certificare a calităţii în turism, care ar putea îmbunătăţi transparenţa şi coerenţa evaluării calităţii la nivel european.

Eticheta europeană ar urma să fie acordată acelor sisteme de certificare a calităţii serviciilor turistice (prezente şi viitoare) care respectă criteriile comune europene.

Rezultatele consultării vor contribui la evaluarea impactului iniţiativei propuse.

Invităm toate părţile interesate să-şi exprime opiniile completând chestionarul.

La sfârşitul lunii aprilie 2012, vom lansa pe acest site şi un chestionar destinat consumatorilor.

Completare chestionar

Această consultare se adresează tuturor cetăţenilor şi organizaţiilor.

Contribuţiile primite vor fi publicate pe internet.
Înainte de a completa chestionarul, vă rugăm să citiţi declaraţia specifică de confidenţialitate, în anexă la această consultare, pentru a afla cum vor fi prelucrate datele personale şi contribuţia dumneavoastră.

Pentru a asigura transparenţa, organizaţiile (ONG-uri, asociaţii profesionale, întreprinderi etc.) sunt invitate să ofere publicului informaţii relevante în ceea ce le priveşte, înscriindu-se în Registrul de transparenţă şi acceptând codul de conduită aferent.
  • Dacă reprezentaţi o organizaţie înregistrată, indicaţi pe prima pagină a contribuţiei dumneavoastră numele şi adresa organizaţiei, precum şi numărul său de înregistrare în registru. Astfel, contribuţia dumneavoastră va fi considerată ca fiind punctul de vedere al organizaţiei pe care o reprezentaţi.
  • În cazul în care organizaţia pe care o reprezentaţi nu este înregistrată, puteţi să o înregistraţi acum.
    Reveniţi ulterior la această pagină pentru a trimite contribuţia dumneavoastră în numele organizaţiei înregistrate.
  • Contribuţiile organizaţiilor neînregistrate vor fi publicate separat.

Comisia Europeană invită organizaţiile care doresc să trimită comentarii în cadrul consultărilor publice să ofere, atât Comisiei, cât şi publicului larg, informaţii cu privire la interesele promovate.
Potrivit politicii Comisiei, în cazul în care o organizaţie decide să nu furnizeze aceste informaţii, contribuţia sa va fi inclusă în categoria contribuţiilor individuale (a se vedea Comunicarea COM(2002) 704 privind principiile generale şi standardele minime pentru consultarea părţilor interesate de către Comisie şi Comunicarea COM(2007) 127 privind acţiunile întreprinse în aplicarea cărţii verzi „Iniţiativa europeană în materie de transparenţă").

Respondenţii care NU doresc ca numele lor să apară pe site trebuie să precizeze acest lucru în chestionar, în mod explicit şi clar.
În acest caz, contribuţia lor va fi publicată cu titlu anonim, iar toate informaţiile care fac trimitere directă la identitatea respondentului vor fi şterse din document.

Vizualizarea documentului de consultare

  • Vizualizarea documentului de consultare pdf - 25 KB [25 KB] English (en)

Chestionar

  • Chestionarul este disponibil în limba engleză msw8 - 187 KB [187 KB] English (en) .

Documente de referinţă

Date de contact

Serviciu responsabil

DG Întreprinderi şi Industrie, unitatea E/1 (Elaborarea de politici în domeniul turismului)

E-mail

entr-tourism-consultation@ec.europa.eu

Adresă de corespondenţă

European Commission, B100 04/004, B-1049 Brussels, Belgia

Contribuţii

Respondenții la consultarea pdf - 17 KB [17 KB] English (en)

Rezultatele consultării şi etapele următoare

Analiza răspunsurilor pdf - 857 KB [857 KB] English (en)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina