Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Turizmus

Nyilvános konzultáció a „minőségi európai turizmus” címkére irányuló kezdeményezésről

Szakpolitikai terület(ek)

Vállalkozáspolitika

Célcsoport(ok)

Köz- és magánfinanszírozású szervezetek, magánszemélyek.

A konzultáció időtartama

2012. április 13-tól 2012. július 13-ig. - Ez a konzultáció már lezárult

A konzultáció célja

Jelenleg állami és magánkezdeményezések széles skálája határozza meg azokat az elveket és kritériumokat, amelyeknek ez európai idegenforgalommal foglalkozó érdekelt feleknek meg kell felelniük, ha az Unión belül minőségi idegenforgalmi lehetőségeket kívánnak kifejleszteni és minőségi szolgáltatásokat szeretnének nyújtani.

Ezek a minőségbiztosítási rendszerek azonban gyakran nem egységesek és nem állnak egymással összhangban. Ennek az az oka, hogy rendszerint egyetlen ágazatra vagy területi célkitűzésre vonatkoznak, és kidolgozásukra nem integrált európai megközelítés keretében került sor.
A rendszerek széttagoltsága akadályozhatja, hogy az érintettek egyenlő uniós versenyfeltételekkel nyújthassanak minőségi idegenforgalmi szolgáltatást Európában, ami pedig nagy valószínűséggel kedvezőtlenül érinti az európai idegenforgalomi ágazat versenyképességét.

A nyílt konzultáció révén a Bizottság azt szeretné megtudni, hogy a köz- és magánszféra szereplői, valamint a magánszemélyek szerint milyen uniós intézkedéseket kellene hozni e téren.

Az egyik lehetséges intézkedés a „minőségi európai turizmus” címke létrehozása lenne. A Bizottság a tervek szerint javaslatot fog előterjeszteni a címkére, amelynek célja, hogy átláthatóbbá és egységesebbé tegye az uniós szintű minőségértékelést.

Az európai címke azon jelenlegi és jövőbeli minőségi idegenforgalmi szolgáltatási rendszereknek ítélhető majd, amelyek megfelelnek a közös európai feltételeknek.

A konzultáció eredményei hozzájárulnak a javasolt kezdeményezés hatásainak vizsgálatához.

Felkérjük az érdekelt feleket, hogy a kérdőív kitöltésével fejtsék ki véleményüket.

Emellett 2012. április végéig a weboldalról egy fogyasztói kérdőív is elérhető.

Hogyan vehetek részt a konzultációban?

A konzultációban bármely magánszemély és szervezet részt vehet.

A Bizottság a beérkezett válaszokat közzéteszi az interneten.
A kérdőív kitöltése előtt kérjük, olvassa el a konzultációhoz tartozó adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben tájékoztatjuk arról, hogyan kezeljük személyes adatait és válaszait.

Az átláthatóság biztosítása és a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása érdekében a konzultációban részt vevő szervezeteket (civil szervezeteket, szakmai szövetségeket, vállalatokat stb.) arra kérjük, regisztrálják magukat az átláthatósági nyilvántartásban, és fogadják el a vonatkozó magatartási kódexet.
  • Ha az Ön szervezete szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, kérjük, a beküldendő anyag elején adja meg a szervezet nevét, címét és nyilvántartási számát. Ebben az esetben abból indulunk ki, hogy a beérkezett észrevételek a szervezet véleményét tükrözik.
  • Ha az Ön szervezete még nem szerepel a nyilvántartásban, regisztrálja most.
    A regisztráció után térjen vissza erre az oldalra a hozzászólás beküldéséhez.
  • Az átláthatósági nyilvántartásban nem szereplő szervezetek hozzászólását külön közöljük.

A Bizottság arra kéri azokat a szervezeteket, amelyek részt kívánnak venni a konzultáción, hogy jelezzék a Bizottság és a nyilvánosság felé, kit és mit képviselnek.
Amennyiben egy szervezet úgy dönt, hogy a kérésnek nem tesz eleget, a Bizottság – korábban lefektetett elveinek megfelelően – a szervezet hozzászólását az egyéni hozzászólások között teszi közzé. (ld. Konzultációs minimumkövetelmények, COM (2002) 704 és A Bizottság közleménye az európai átláthatósági kezdeményezésről szóló zöld könyvet követő intézkedésekről, COM (2007) 127 (2007. március 21.))

Azok a válaszadók, akik nem szeretnék, hogy nevüket közzétegyük a weboldalon, ezt kifejezetten és egyértelműen jelezniük kell a válaszadás során.
Ebben az esetben válaszaikat anonim módon tesszük közzé és a dokumentumból minden olyan hivatkozást törlünk, amellyel beazonosíthatók lennének.

Konzultációs dokumentum

  • Konzultációs dokumentum pdf - 25 KB [25 KB] English (en)

Kérdőív

  • A kérdőív nyelve az angol msw8 - 187 KB [187 KB] English (en) .

Referenciaanyagok

Kapcsolattartás

Felelős szervezeti egység

Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóság, E/1. csoport (Politikafejlesztés a turizmus területén)

E-mail cím

entr-tourism-consultation@ec.europa.eu

Levelezési cím

European Commission, B100 04/004, B-1049 Brussels, Belgium

Hozzászólások megtekintése

A válaszadók a konzultáció pdf - 17 KB [17 KB] English (en)

A konzultáció eredménye és a további lépések

A válaszok elemzése pdf - 857 KB [857 KB] English (en)

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása