Διαδρομή πλοήγησης

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Η σελίδα αυτή περιέχει έναν κατάλογο συνδέσμων προς δικτυακούς τόπους σχετικούς με τον τουρισμό. Περιλαμβάνονται οι επίσημοι δικτυακοί τόποι όλων των υπουργείων Τουρισμού των κρατών μελών και των χωρών μελών της ΕΖΕΣ. Επιπλέον περιλαμβάνονται σύνδεσμοι προς εθνικούς οργανισμούς τουρισμού, ευρωπαϊκά θεσμικά όργανακαι διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις, καθώς και άλλοι σχετικοί δικτυακοί τόποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

AυστρίαBέλγιο (περιφέρεια Βρυξελλών)Bέλγιο (Φλάνδρα)
Bέλγιο (γερμανική κοινότητα)Bέλγιο (Βαλονία)Bουλγαρία
ΚύπροςΤσεχική ΔημοκρατίαΔανία
EσθονίαΓαλλίαΦινλανδία
ΓερμανίαΕλλάδαΟυγγαρία
ΙρλανδίαIταλίαΛεττονία
ΛιθουανίαΛουξεμβούργοMάλτα
Κάτω ΧώρεςΠολωνίαΠορτογαλία
ΡουμανίαΣλοβακίαΣλοβενία
ΙσπανίαΣουηδίαΗνωμένο Βασίλειο

 ΕΟΧ/ΕΖΕΣ

IσλανδίαNορβηγίαΛιχτενστάινΕλβετία

 ΕΘΝΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δικτυακός τόπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού

 ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΕ

Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο:Συμβούλιο της ΕΕEυρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
-Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΕπιτροπήτωνΠεριφερειώνEUROSTAT
- Μητρώο εγγράφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  

 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Συμβούλιο της ΕυρώπηςOΟΣΑUNEP
UNESCOΠαγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού 

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

ACIΔιεθνέςΣυμβούλιοΑεροδρομίων

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI) είναι η μόνη παγκόσμια επαγγελματική ένωση φορέων διαχείρισης αεροδρομίων.

AERΣυνέλευση των Περιφερειών της Ευρώπης

Η AERεκφράζει τα συμφέροντα πάνω από 250 περιφερειών από 32 χώρες της Ευρώπης. Χάρη στην εγγύτητά τους στους πολίτες, οι περιφέρειες είναι πρόθυμες να εφαρμόσουν βιώσιμες πολιτικές που φέρνουν οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη στις κοινότητές τους. Ο τουρισμός έχει γίνει ένα ανεκτίμητης αξίας εργαλείο για την αξιολόγηση τοπικών πρωτοβουλιών και την προαγωγή της οικολογικής ανάπτυξης, λόγος για τον οποίο η AERέχει δεσμευτεί να βοηθήσει τα μέλη της στην εφαρμογή πρακτικών βιώσιμου τουρισμού.

AEAΈνωση Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιρειών

Η AEAέχει ως μέλη 31 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία εδώ και πάνω από 50 χρόνια.

BEUCΕυρωπαϊκόΓραφείοΕνώσεωνΚαταναλωτών

Ομοσπονδία 40 εθνικών και ανεξάρτητων ενώσεων καταναλωτών στην Ευρώπη.

BITS–Διεθνές Γραφείο Κοινωνικού Τουρισμού

Το BITS, ένας παγκόσμιος οργανισμός τουρισμού, έχει πάνω από 145 οργανώσεις μέλη από σχεδόν 40 διαφορετικές χώρες.

CECTACentralEuropeanCountriesTravelAssociation

Πρόκειται για μια κεντρική οργάνωση, στην καρδιά της Νέας Ευρώπης, που φροντίζει για τα συλλογικά συμφέροντα της Αυστρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Πολωνίας, καθώς και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας που εξυπηρετεί τις χώρες αυτές. 

ATLASEuropean Association for Tourism and Leisure Education

Η ATLASαποτελεί ένα φόρουμ για την προώθηση των ανταλλαγών προσωπικού και φοιτητών και της διεθνικής έρευνας, καθώς και για τη διευκόλυνση της επεξεργασίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Η ένωση διαθέτει μέλη σε πάνω από 70 χώρες.

EFCTEuropean Federation of Conference Towns

Η μοναδική Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνεδριακών Πόλεων αποτελεί μια γρήγορη, ακριβή και ανεξάρτητη πηγή πληροφοριών για την αναζήτηση προορισμών στην Ευρώπη ανάμεσα σε πάνω από 90 προορισμούς σε 30 ευρωπαϊκές χώρες!

EuroART – European Federation of Artists' Colonies

Τα χωριά καλλιτεχνών είναι περιοχές μακριά από τις μεγαλουπόλεις που προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό τέχνης, πολιτισμού, επαρχιακών παραδόσεων και εξοχής – όλα στο όνομα του πολιτιστικού τουρισμού!

ENATEuropean Network for Accessible Tourism

Το ΕΝΑΤ είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με μέλη πάνω από 180 οργανισμούς οι οποίοι ασχολούνται ειδικά με την προώθηση και την ανάπτυξη τουριστικών προορισμών, προϊόντων και υπηρεσιών, που να είναι προσβάσιμοι απ’ όλους ανεξάρτητα από ηλικία και ανάγκες.

ERAΕυρωπαϊκή Ένωση Αερομεταφορέων των Περιφερειών της Ευρώπης

Η ERAεκπροσωπεί πλέον πάνω από 220 εταιρείες και είναι ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ενδοευρωπαϊκής βιομηχανίας αεροπορικών μεταφορών στην Ευρώπη.

ETAGEuropeanTravel & TourismActionGroup

Ομάδα που επιδιώκει να προσδιορίσει και να προωθήσει τα κοινά συμφέροντα στην τουριστική ανάπτυξη συνδέοντας όλους τους τομείς μεταξύ τους ώστε να ενθαρρυνθεί η αποτελεσματική τεχνική σύνδεση και συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων, των εθνικών οργανισμών τουρισμού και των συμφερόντων διοργανωτών ταξιδίων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

ETOAEuropeanTourOperatorsAssociation

Πανευρωπαϊκό επαγγελματικό σωματείο ευρωπαϊκών διοργανωτών ταξιδίων με πάνω από 400 μέλη.

ITTFAEuropean Tourism Trade Fairs Association

Η ένωση συγκεντρώνει ορισμένες από τις καλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο.

EUFEDEU Federation of Youth Hostel Association

Το EUFEDείναι η ομοσπονδία που εκπροσωπεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης τα συμφέροντα των εθνικών ενώσεων ξενώνων νεότητας και των νέων που διαμένουν σε ξενώνες.

EURADAΕυρωπαϊκή Ένωση Υπηρεσιών Περιφερειακής Ανάπτυξης

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στην προώθηση της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης μέσω του διαλόγου με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ανταλλαγής ορθών πρακτικών μεταξύ των μελών του, της διεθνικής συνεργασίας μεταξύ των μελών και των υπηρεσιών περιφερειακής ανάπτυξης. Μέλη του EURADAείναι περίπου 150 υπηρεσίες περιφερειακής ανάπτυξης από 25 χώρες, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Eurochambres

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων αντιπροσωπεύει 44 εθνικές ενώσεις εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο 2.000 περιφερειακών και τοπικών επιμελητηρίων με πάνω από 18 εκατομμύρια επιχειρήσεις μέλη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

EuroCommerce

Το EuroCommerceαντιπροσωπεύει το διεθνές, χονδρικό και λιανικό εμπόριο στην Ευρώπη και διαθέτει πάνω από 100 μέλη, ιδιαίτερα εμπορικές ομοσπονδίες από 28 ευρωπαϊκές χώρες, ευρωπαϊκές και εθνικές ενώσεις που εκπροσωπούν συγκεκριμένους κλάδους του εμπορίου, καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

EUROGITES

Ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τη διαμονή σε οικογένειες, σε αγροκτήματα και σε χωριά

ECHOREuropean Castle Hotels and Restaurants

Προώθηση της διαμονής σε κάστρα.

EUTOEU Tourist Officers

Το EUTOείναι ένας οργανισμός που ενισχύει τη διεθνική δικτύωση ανάμεσα σε όλους τους διαχειριστές μέσου και ανώτατου επιπέδου που ασχολούνται κυρίως με την προώθηση και την ανάπτυξη του τουρισμού.

UEAPMEΕυρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνίας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό και αμερόληπτο οργανισμό εργοδοτών που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επαγγελματικών, βιοτεχνικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε επίπεδο ΕΕ.

European Cities Tourism

Σημαντικό επαγγελματικό δίκτυο τουρισμού, που προάγει και συνδέει τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού αστικού τουρισμού. Το δίκτυο συνδέει πάνω από 105 μεγάλες πόλεις από 30 χώρες.

HOTRECHotels, Restaurants & Cafes in Europe

Το HOTRECαντιπροσωπεύει ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

IAAPAInternationalAssociationAmusementParks & Attractions

Μη κερδοσκοπική ένωση που εργάζεται πίσω από τα παρασκήνια για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες πόλων έλξης τουριστών να διευθύνουν ομαλά και κερδοφόρα τις επιχειρήσεις τους.

IACAΔιεθνής Ένωση για τις Ναυλωμένες Πτήσεις

Η IACAεκπροσωπεί 39 αεροπορικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται πάνω από 850 περιβαλλοντικά αποδοτικά και προηγμένης τεχνολογίας αεροσκάφη, απασχολώντας άμεσα πάνω από 50.000 άτομα

IATAΔιεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών

Η ΙΑΤΑ αποτελεί τον βασικότερο δίαυλο συνεργασίας μεταξύ αεροπορικών εταιρειών ώστε να προαχθούν οι ασφαλείς, αξιόπιστες και οικονομικές αεροπορικές υπηρεσίες. Σήμερα έχει πάνω από 270 μέλη σε πάνω από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο.

IATANInternational Airlines Travel Agents Network

Το IATANπαρέχει έναν ζωτικής σημασίας δεσμό ανάμεσα στους προμηθευτές και τους διανομείς ταξιδίων στις ΗΠΑ.

IATMInternational Association of Tour Managers 

Επαγγελματική ένωση έμπειρων διοργανωτών ταξιδίων (ενεργά μέλη), που ιδρύθηκε εδώ και πάνω από 40 χρόνια και διαθέτει μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

ICCInternational Chambers of Commerce

Το ICC (Διεθνή Εμπορικά Επιμελητήρια) αποτελεί τη φωνή του παγκόσμιου επιχειρηματικού κόσμου που προασπίζει την παγκόσμια οικονομία ως κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ευημερία.

ICCLInternational Council of Cruise Lines

Αποστολή του Διεθνούς Συμβουλίου Εταιρειών Διοργάνωσης Κρουαζιέρων (ICCL) είναι να συμμετάσχει στη διαδικασία ρύθμισης και ανάπτυξης πολιτικής, καθώς και να προωθήσει όλα τα μέτρα που ενισχύουν το ασφαλές και υγιές περιβάλλον στα κρουαζιερόπλοια.

ICOMOSΔιεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Πολιτισμικών Χώρων

Το ICOMOSείναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός επαγγελματιών που έχει αφοσιωθεί στη διατήρηση των ιστορικών μνημείων και πολιτισμικών χώρων του κόσμου.

IFITTInternational Federation for IT and Travel & Tourism

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πληροφορικής και Ταξιδίων & Τουρισμού (IFITT) έχει ως στόχο την προώθηση της διεθνούς συζήτησης με θέμα τις τεχνολογίες πληροφοριών στον τομέα του τουρισμού.

IHRAInternational Hotel & Restaurants Association

Επιχειρηματικός οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία φιλοξενίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

IRUΔιεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών

Μέσω των εθνικών της ενώσεων σε κάθε ήπειρο, η IRUεκπροσωπεί ολόκληρη τη βιομηχανία οδικών μεταφορών. Βοηθά οδηγούς αστικών ή υπεραστικών λεωφορείων καθώς και οδηγούς ταξί και φορτηγών αυτοκινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο· επίσης τους ενημερώνει σχετικά με τις εξελίξεις που επηρεάζουν την επιχείρησή τους.

ITFΔιεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές

Μέλη της ITFείναι 624 ενώσεις που εκπροσωπούν 4.500.000 εργαζόμενους στις μεταφορές σε 142 χώρες. Είναι μία από τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες Συνδικάτων που είναι συνδεδεμένες με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελεύθερων Συνδικάτων (ICFTU).

IUFInternational Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurants, Catering, Tobacco and Allied Workers

 Η IUFαποτελείται σήμερα από 336 συνδικάτα σε 120 χώρες, με συνολικό αριθμό μελών πάνω από 12 εκατομμύρια εργαζόμενους. Η έδρα της βρίσκεται στη Γενεύη, Ελβετία.

CABILeisuretourism

Βάση δεδομένων τουρισμού αναψυχής που προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε ερευνητικά δεδομένα με θέμα την αναψυχή, την ψυχαγωγία, τον τουρισμό και τη φιλοξενία. Ο δικτυακός τόπος περιέχει πληροφορίες που ανιχνεύουν και αντανακλούν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε βασικούς τομείς της βιομηχανίας, δίνοντας έτσι στο περιεχόμενο πραγματική ερευνητική αξία.

OTEOrganisation for Timesharing in Europe

Ο OTEείναι ένας οργανισμός με πάνω από 130 μέλη από όλους τους τομείς της βιομηχανίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως κατασκευαστές τουριστικών συγκροτημάτων, εταιρείες ανταλλαγών, εταιρείες διαχείρισης και προώθησης, καταπιστευματοδόχους, χρηματοδοτικές εταιρείες και εταιρείες μεταπώλησης.

ECTAATravel Agents and Tour Operators in Europe

Όμιλος του Συνδέσμου Εθνικών Ενώσεων Ταξιδιωτικών Γραφείων και Διοργανωτών Ταξιδίων της ΕΕ και ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που διέπεται από τη βελγική νομοθεσία, με έδρα τις Βρυξέλλες. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα πάνω από 120.000 ταξιδιωτικών γραφείων και διοργανωτών ταξιδίων που προσφέρουν ταξίδια τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης.

UNIUnion Network International

Περιφερειακός και παγκόσμιος οργανισμός για τα συνδικάτα σε μια παγκόσμια οικονομία υπηρεσιών.

UNI EUROPAUnion Network International

Στην Ευρώπη, με επτά εκατομμύρια μέλη, η UNI-Europaαποτελεί έναν βασικό παράγοντα των συνδικάτων στις Βρυξέλλες.

WATAWorld Association of Travel Agencies Association

Παγκόσμιο δίκτυο ταξιδιωτικών εμπειρογνωμόνων. Το WATAείναι εγγεγραμμένο ως ένωση στο ελβετικό αστικό δίκαιο και αποτελεί ουσιαστικά μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

WTTCWorld Travel & Tourism Council

Το WTTCαποτελεί ένα φόρουμ για παγκόσμιες ηγετικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, που περιλαμβάνει τους προέδρους και προέδρους του διοικητικού συμβουλίου των 100 επιφανέστερων εταιρειών. Είναι ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας ταξιδίων και τουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2014 | Αρχή σελίδας