Sti

Nyttige links

Denne side indeholder links til websteder der drejer sig om turisme. Der er officielle websteder fra alle Medlemsstaternes ministerier for turisme, og EFTA staterne.  Der er derudover links til nationale turistorganisationer, europæiske institutionerog internationale oganisationer og foreninger og andre relevante websteder i EU.

 MEDLEMSTATER NATIONALE MINISTERIER

ØstrigBelgien (Bruxelles), ( Bryssel)Belgien (Flandern)
Belgien (tysk sprogområde)Belgien (Wallonien)Bulgarien
CypernDen Tjekkiske RepublikDanmark
EstlandFrankrigFinland
TysklandGrækenlandUngarn
IrlandItaienLetland
LitauenLuxembourgMalta
NederlandenePolenPortugal
RumænienDen Slovakiske RepublikSlovenien
SpanienSverigeDet Forenede Kongerige

 EFTA/EEA

IslandNorgeLiechtensteinSchweiz

 NATIONALE TURISTORGANISATIONER

Via webstedet Den Europæiske Rejsekommission

 EU INSTITUTIONER

Europa-Parlamentet:EU's RådDet Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg
-EP's Transport og TurismeudvalgRegionsudvalgetEUROSTAT
- EP's Documentregister  

 INTERNATIONALE ORGANISATIONER

EuroparådetOECDUNEP
UNESCOVerdens turismeorganisation 

 EUROPÆISKE OG INTERNATIONALE FORENINGER

ACI - Det Internationale Lufthavnsråd

Det Internationale LufthavnsRåd (ACI) er den eneste verdensomspændende organisation for professionelle lufthavnsoperatører.

AER - Europæiske Regioners Forsamling

AER repræsenterer mere end 250 regioners interesser fra 32 lande i Europa. Tæt på deres borgere, er regionerne ivrige efter at gennemføre bæredygtige politikker der bringer økonomisk, social og miljøudvikling til deres områder. Turisme er blevet et ubetaleligt værktøj til at værdsætte lokale initiativer og fremme øko-udvikling hvilket er grunden til at AER er begyndt at støtte sine medlemmer i at etablere en bæredygtig turistpraksis.

AEA -Europæiske Luftfartsselskabers Forening

AEA – de europæiske luftfartsselskabers forening - bringer 31 større luftfartsselskaber sammen, og har været den europæiske luftfartsindustris talerør i mere end 50 år.

BEUCDen Europæiske Forbrugerorganisation

Sammenslutning af 40 nationale og uafhængige forbrugerorganisationer i Europa.

BITS -Det Internationale Kontor for Social Turisme

Som verdensomspændende turismeorganisation, består BITS af mere end 145 medlemsvirksomheder fra næsten 40 forskellige lande.

CECTA - Centraleuropæiske landes Rejsesammenslutning

Det er en paraplyorganisation, i det nye Europas hjerte, der bringer Østrigs, Den Tjekkiske Republiks, Tysklands, Ungarns, Slovakiets og Polens kollektive interesser sammen og den rejseindustri der betjener dem. 

ATLAS - Europæisk Sammenslutning for Turist og Fritidsuddannelse

ATLAS giver et forum for fremme af personale og lærlingeudveksling, transnational forskning og for at facilitere udvikling af curriculum og professionelle standarder. ATLAS har for nærværende medlemmer i mere end 70 lande.

EFCT - Den Europæiske Sammenslutning af Konferencebyer

Den unikke europæiske sammenslunting af kongresbureauer er den hurtige, præcise og uafhængige informationskilde til at finde destinationer i Europa imellem 90 destinationer i 30 europæiske lande!

EurART - Den Europæiske Sammenslutning af Kunstneres Kolonier

Kunstneres landsbyer tilbyder dig områder hvor der, uden for de store metropoler, er en unik sammensætning af kunst, kultur, landsbytradition og landområder – alle i kulturturismens navn!

ENAT - Det Europæiske Netwærk for Tilgængelig turisme

ENAT er det europæiske netværk, der udgøres af mere end 180 medlemsorganisationer, som er direkte engageret i markedsføringen og udviklingen af turistdestinationer, produkter og tjenester, der er tilgængelige for turister i alle aldre og med forskellige færdigheder.

ERA - De Europæiske Regioners Luftfartsorganisation

ERA er vokset til at repræsentere mere end 220 virksomheder og er det eneste organ til at repræsentere den intraeuropæiske lufttransportindustris interesser i Europa.

ETAG - Aktionsgruppen Europæisk Rejse & Turisme  

En gruppe der søger at identificere og fremme den fælles interesse i turismeudvikling der forbinder alle sektorer for at opmuntre effektive tekniske forbindelser og samarbejde mellem regeringer, nationale turistagenturer og turistoperatørinteresser knyttet i den offentlige og private sektor.

ETOA - Europæiske Turoperatørers Organisation

Paneuropæisk handelsorganisation for europæiske turistvirksomheder med mere end 400 medlemmer.

ITTFA - Europæiske Turisthandelsmessers Organisation

Sammenbringer nogle af verdens bedste turistudstillinger.

EUFED -EU Føderationen af Vandrehjemsorganisationer

EUFED er føderationen der repræsenterer de nationale vandrehjemsorganisationer i Europas interesser på europæisk niveau, og de unge der bor på vandrehjemmene.

EURADA - Europæisk Organisation for Udviklingsagenturer

Nonprofitorganisation der vil fremme regional økonomisk udvikling gennem dialog med Europa-Kommissionens tjenester, udveksling af god praksis mellem medlemmerne, transnationalt samarbejde mellem medlemmerne, regionale udviklingsagenturer som et koncept. EURADA samler omkring 150 udviklingsagenturer fra 25 lande både fra EU og Central- og Østeuropa.

Eurochambres

Foreningen af Europæiske Handels- og industrikamre repræsenterer 44 nationale foreninger af handels- og industrikamre, et europæisk netværk på 2000 regionale og lokale kamre med mere end 18 millioner medlemsvirksomheder i Europa.

EuroCommerce

EuroCommerce repræsenterer international engros- og detailhandel i Europa og består af mere end 100 medlemmer, især handelssammenslutninger fra 28 europæiske lande, europæiske og nationale sammenslutninger der repræsenterer særskilte handelsgrene og individuelle firmaer og virksomheder.

EUROGITES

Europæisk Føderation for Land og Landsbyturisme

ECHOR - Europæiske Slotshoteller og Restauranter

Fremme af slotsturisme

EUTO -EU Turistmedarbejdere

EUTO er en organisation der fostrer transnationale netværk mellem europæiske mellem- og topledere der primært arbejder med turistfremme og udvikling

UEAPME -Europæisk Sammenslunting af Håndværks SMV'er.

Det er en frivillig og ikkepolitisk arbejdsgiverorganisation der repræsenterer europæisk håndværks, handels og SMV’ers interesser på EU niveau.

Europæiske byers turisme

Ledende professionelt turismenetværk, der fremmer og forbinder de europæiske byers turismes interesser. Netværket forbinder mere end 150 større byer fra 30 lande.

HOTREC - Hoteller, Restauranter & Caféer i Europa

HOTREC repræsenterer hoteller, restauranter og caféer i EU.

IAAPA - International Forening for Forlystelsesparker & Attraktioner

Nonprofit forening, der arbejder bag scenen for at hjælpe forlystelsesejere med at drive deres forretninger enkelt og profitabelt.

IACA -International Luftfart Organisation

IACA repræsenterer 39 luftfartsselskaber med mere end 850 moderne, miljøeffektive fly og beskæftiger direkte mere end 50.000 personer

IATA - International Lufttransport Sammenslutning

Er det vigtigste redskab for Inter-luftfartsselskab samarbejde om at fremme sikre, pålidelige og økonomiske luftfartstjenester. Den har i dag mere end 270 medlemmer fra mere end 140 nationer fra alle steder i verden.

IATAN - Internationale LuftfartsselskabersRejseagentnetværk

IATAN udgør et afgørende led mellem udbydergruppen og USA’s rejsedistributionsnetværk.

IATM - International Forening af Turarrangører 

Professionel forening med erfarne turarrangører (aktive medlemmer), der blev grundlagt for mere end 40 år siden og har medlemmer fra hele verden.

ICC - Internationale Handelskamre

ICC (Internationalt Handelskammer) er stemme for de ledende verdensvirksomheder der står i spidsen af den globale økonomi som en kraft for økonomisk vækst, jobskabelse og velstand.

ICCL - Det Internationale Råd for Krydstogtslinier

Det Internationale Råd for Krydstogtliniers (ICCL) opgave er at deltage i den lovgivningsmæssige og politiske udviklingsproces og at fremme alle foranstaltninger der skaber et sikkert og sundt krydstogtsskibsmiljø.

ICOMOS -Det Internationale Råd for Monumenter og Steder

ICOMOS er en international ngo af professionelle, der arbejder aktivt for at bevare verdens historiske monumenter og steder.

IFITT - International Føderation for IT og Rejse og Turisme

Den Internationale Føderation for IT og Rejse og Turisme (IFITT) ønsker at fremme den internationale debat om informationsteknologier indenfor turisme.

IHRA - International Hotel & Restaurant Forening

Erhvervsorganisation der repræsenterer værtsindustrien globalt.

IRU- Internationale Vejtransport Union

Via sine nationale foreninger på alle kontinenter, taler IRU for hele vejtransportindustrien. Assisterer bus, taxi og lastbiloperatører over hele verden og informerer dem om udviklinger der påvirker deres virksomhed.

ITF - International Transportarbejder Føderation

624 fagforbund der repræsenterer 4.500.000 transportarbejdere i 142 lande er medlemmer af ITF. Det er en af de mange globale faglige sammenslutninger der er allieret med International Faglig Sammenslutning (IFS).

IUF - Internationale Fagforening for Arbejdere inden for Fødevare, Landbrug, Hotel, Restauranter, Catering, Tobak

IUF består for nærværende af 336 fagforbund i 120 lande der repræsenterer et samlet medlemskab på mere end 12 millioner arbejder. Den er baseret i Geneve, Schweiz.

CABI -Fritidsturisme

Fritidsturismedatabasen giver hurtig adgang til forskning inden for fritid, rekreation, turisme og gæstfrihed. Webstedet indeholder information der kortlægger og afspejler den nyeste forskningsudvikling inden for industriens nøgleområder – og giver dermed indholdet en virkelig forskningsværdi.

OTE -Organisation for Timesharing i Europa

OTE er en direkte medlemskabsorganisation med 130 medlemmer fra alle sektorer inden for industrien ud over Europa, og omfatter områdeudviklere, udvekslingsfirmaer, management og marketing virksomheder, holdingselskaber, finanshuse og gensalgsvirksomheder.

ECTAA - Rejseagenter og Turoperatører i Europa

Gruppe af nationale rejseagent og turoperatørforeninger inden for EU og en international nonprofit organisation under belgisk lovgivning, baseret i Bruxelles. Den repræsenterer interesserne for mere end 120.000 rejseagenter og turoperatørerer som leverer både indgående og udgående rejsevirksomhed.

UNI - Fagligt Netværk Internationale

Regional og global organisation for fagforbund i en global serviceøkonomi.

UNI EUROPA - Fagligt Netværk Internationale

UNI-Europa er en vigtig fagforeningsspiller i Bruxelles, med mere end 7 millioner medlemmer i Europa,

WATA - Verdensorganisation for Rejseagenturfoeninger

Globalt netværk af rejseeksperter.  WATA er registreret som en forening under schwezisk civil lovgivning og er grundlæggende en nonprofit organisation.

WTTC - Verdens Rejse & Turisme Råd

WTTC er et forum for globale erhvervsledere og omfatter præsidenter, formænd og administrerende direktører fra 100 af verdens fremmeste virksomheder. Det er det eneste organ, der repræsenterer den private sektor inden for alle dele af Rejse & Turismeindustiren på verdensplan.

Seneste opdatering: 27/10/2014 | Til toppen