Navigacijska pot

Laško (Slovenija)

Laško iz ptičje perspektiveDobrodošli v Laškem

 

Laško – sotočje dobrega
Kraj sredi neokrnjene narave, z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino in kulinaričnimi dobrotami, kjer znajo poskrbeti za dobro telesno in duševno počutje svojih gostov.

Laško slovi predvsem kot kraj pivovarske in zdraviliške tradicije. Zdraviliški turizem ponuja vsem dostopne terapije na osnovi medu in piva. 

V okoliški pokrajini obiskovalci odkrivajo privlačne kotičke in nedotaknjeno kulturno in naravno dediščino.  Griče in doline prepredajo neštete pohodniške poti, ki se vijejo skozi gozdove, travnike in pašnike.  S posebnimi vozili poskrbijo tudi za prevoz gibalno oviranih gostov.

V Laškem se skozi vse leto odvijajo številne prireditve, povezane z degustacijo jedi in pijače, ter mnogi sejmi in razstave domačih pridelovalcev, obrtnikov in umetnikov.

Dostopnost

Mesto Laško je leta 2008 pripravilo strateški načrt za razvoj dostopnega turizma, temelječega na strukturi in programih, primernih za kraj, ki ni tradicionalna turistična destinacija, ter na sodelovanju in delu najrazličnejših društev, posameznikov in ponudnikov turističnih storitev.

Poleg številnih vsem dostopnih turističnih dejavnosti ponujajo tudi razne programe za invalidne osebe. Mesto ima dolgoletne izkušnje z organizacijo športno-turističnih prireditev in priprav za športnike invalide.

Znamenitosti

  • Ogled pivovarne
  • Sprostitev v vodi iz zdravilnih vrelcev, ki so jih cenili že stari Rimljani.
  • Adrenalinski polet z jadralnim padalom v tandemu
  • Ogled obrtnih izdelkov v ekoloških delavnicah

  

Zadnja sprememba: 16/09/2014 | Na vrh