Navigacijska pot

Slovenija

Laško Laško iz ptičje perspektive

Laško – sotočje dobrega
Kraj sredi neokrnjene narave, z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino in kulinaričnimi dobrotami, kjer znajo poskrbeti za dobro telesno in duševno počutje svojih gostov.

Laško slovi predvsem po pivovarski in zdraviliški tradiciji. Zdraviliški turizem ponuja vsem dostopne terapije na osnovi medu in piva. 

V okoliški pokrajini obiskovalci odkrivajo privlačne kotičke, neokrnjeno kulturno in naravno dediščino ter domače gostilne (s posebnim vozilom poskrbijo za prevoz gibalno oviranih gostov). Poleg najrazličnejših vsem dostopnih turističnih dejavnosti so številni programi posebej namenjeni invalidnim osebam.
Več

Idrija

Idrija

To najstarejše rudarsko mesto v Sloveniji leži v zahodnem delu države. Znano je po rudniku živega srebra in čipkah, čudovito lepa je tudi njegova okolica. Ob pogledu na slikovite gorske vrhove, deviški gozd in Divje jezero človeku zastaja dih. Domačini so ponosni na svojo zgodovino in ljubeče skrbijo za bogato kulturno, naravno in industrijsko dediščino. Z obnovljenimi kulturnimi spomeniki in dobro ohranjenimi naravnimi znamenitostmi privablja Idrija vse več obiskovalcev. Širša okolica omogoča športne dejavnosti vse leto, od ribištva in smučanja do pohodništva in plavanja. Številne galerije, muzej in razstavni prostori idrijske čipkarske šole ponujajo na ogled obsežne zbirke zgodovinskih in obrtnih predmetov. In ko človeka zagrabi lakota, ga čakajo okusne domače jedi: idrijskimi žlikrofi, bakalco in smukavcem.

Idrija na spletu

Reka Kolpa

Reka Kolpa

Kolpa teče po jugovzhodni Sloveniji. Ta 113 km dolga zelena lepotica označuje tudi mejo s sosednjo Hrvaško in velja za najdaljšo slovensko „obalo‟. Kolpa je med najtoplejšimi in najbolj nedotaknjenimi rekami v Sloveniji ter je izredno priljubljen izletniški kraj v poletnih mesecih, saj temperatura vode doseže tudi 30°C. Možne so najrazličnejše športne in rekreacijske dejavnosti, denimo spust po reki s čolnom, kanujem, kajakom in splavom.

www.kolpariver.eu

Solčavsko

Alpe © Solčavsko

Solčavsko leži v severnem delu Slovenije. Leta 2009 je osvojilo naslov evropska turistična destinacija odličnosti na varovanih območjih. Ta del Slovenije je med najlepšimi predeli države. Obiskovalcu se odpre pogled na čudovito lepo gorsko pokrajino. Tri mogočne ledeniške doline v obliki črke U pustijo nepozaben vtis. Prekrivajo jih bujni zeleni travniki, po njih se vijejo reke, obkrožajo jih zelena pobočja, ki se hitro vzpnejo v nazobčane skalnate vrhove.

http://www.logarska-dolina.si/

Dolina Soče

Planinarjenje - Soška dolina © Eric Cunder

Dolina Soče leži v severozahodnem delu Slovenije. Leta 2008 je osvojila naslov evropska turistična destinacija odličnosti za nesnovno dediščino. Dolina v osrčju Julijskih Alp je med najstarejšimi evropskimi narodnimi parki in edini slovenski narodni park. To je pravi botanični vrt, obkrožen z zasneženimi vrhovi, s katerih seže pogled vse do Jadranskega morja.

www.dolina-soce.com

Zadnja sprememba: 14/01/2014 | Na vrh