Cale de navigare

România

JurilovcaApus de soare la mare

Comuna Jurilovca - acolo unde ospitalitatea localnicilor se combină cu liniștea apelor albastre ale Dunării și ale Mării Negre.

Jurilovca este situată într-o parte încărcată de istorie a județului Tulcea, din Dobrogea, în mijlocul unui peisaj de poveste, creionat de Marea Neagră și de Delta Dunării. Delta este cel mai tânăr teritoriu al Europei și reprezintă o chintesență a biodiversității, fiind declarată rezervație a biosferei și inclusă în lista patrimoniului natural mondial UNESCO. De asemenea, se numără printre siturile Convenției de la Ramsar cu privire la zonele umede de importanță internațională.
Detalii  

Parcul Natural Apuseni

Cascadă © Parcul Natural Apuseni

Parcul Natural Apuseni este situat în partea de vest a României. În 2009, acesta a primit titlul de destinație turistică europeană de excelență în urma participării la concursul EDEN pe tema „Turismul și zonele protejate”. Acest parc natural de excepție este situat în Munții Apuseni, din vestul României. Cu peste 1500 de peșteri, este un adevărat paradis pentru speologi și exploratori. Printre atracții se numără și Groapa Ruginoasă - o ravenă uriașă cu diametrul de aproape 450 de metri. Regiunea combină peisaje de neegalat cu ecosisteme foarte diverse - o destinație pe care nu trebuie să o ratați când vizitați vestul României.

www.parcapuseni.ro

Geoagiu Băi

Geoagiu Băi 

Geoagiu Băi este o stațiune balneoclimaterică situată în inima istorică a Transilvaniei. Peisajul unic este definit de Munții Metaliferi și sculptat de râuri precum Homorod, Geoagiu și Mureș. Stațiunea propune activități din cele mai diverse - de la pescuitul în Lacul Natau până la rafting pe râul Mureș sau expediții speologice în peșterile din munții aflați în apropiere.

www.geoagiu.ro

Depresiunea Horezu

Obiecte din ceramică © Depresiunea Horezu

Depresiunea Horezu este situată în sudul României. În 2008, aceasta a primit titlul de destinație turistică europeană de excelență, în urma participării la concursul EDEN pe tema „Turism și patrimoniu cultural imaterial”. Mărginită la nord de Munții Căpățânii, ea reunește cinci destinații de o diversitate etno-culturală, lingvistică și de mediu impresionantă. Zona este renumită atât pentru frumusețea naturii, cu păduri, chei pitorești și peșteri care adăpostesc lilieci, cât și pentru activitățile umane: pomicultură, olărit, bucătărie tradițională și meșteșugărit.

www.horezuonline.ro

Ținutul Buzăului

 

Bucătărie tradiționalăȚinutul Buzăului este situat în partea de sud-est a României, în județul Buzău, la răscrucea dintre cele trei provincii istorice ale României: Moldova, Transilvania și Țara Românească. Farmecul peisajului extrem de divers, cu munți, dealuri și câmpii, este îmbogățit de oamenii locului, care își așteaptă cu bucurie oaspeții pentru a le împărtăși comorile unei veritabile vieți rurale, păstrată cu grijă de-a lungul secolelor.

Ținutul Buzăului vă propune servicii turistice pentru toate gusturile, invitându-vă să participați la viața comunității rurale (cules de fructe de pădure, ciuperci, plante medicinale și aromatice, struguri, pregătirea vinului și a țuicii de prună) sau pur și simplu să vă relaxați folosind terapia cu fân sau să reîntineriți urmând o cură cu zer.

 

http://www.cjbuzau.ro/judbuzauen.htm

Alba Iulia

În centrul Transilvaniei, străjuită la răsărit de apele limpezi ale Mureşului, iar la apus de dealuri semeţe, înconjurată de apele repezi ale Ampoiului spre nord şi de câmpii roditoare către sud, Alba Iulia e gata mereu să-şi primească oaspeţii şi să-şi împartă cu ei mileniile şi miile de legende. Frumusețea peisajului înconjurător, bogăția patrimoniului istoric și cultural, precum și bunătatea și ospitalitatea localnicilor fac din Alba Iulia o destinație de neuitat. Cetatea Alba Carolina reprezintă inima orașului și este cea mai mare cetate bastionară de tip Vauban din România. În Europa, ocupă locul doi pe lista celor mai mari și mai bine conservate cetăți de acest tip. Aici a avut loc Marea Unire, la 1 decembrie 1918 - moment în care cei 1228 de delegați au decis unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Tot aici, Prințul Ferdinand a fost încoronat rege al României, în 1922. Alba Carolina: locul în care viitorul are o istorie și istoria are un viitor...

Alba Iulia

www.turism.apulum.ro

 

Ultima actualizare: 14/01/2014 | Începutul paginii