Kruimelpad

WaterReijk Weerribben Wieden (Nederland)

WaterReijk Weerribben Wieden

WaterReijk Weerribben Wieden – Giethoorn & the wetlandsWaterReijk Weerribben Wieden ligt in het noordoostelijk deel van Nederland, in de provincie Overijssel. Het is het grootste moerasgebied van Noord-Europa en heeft een rijke plattelandsgeschiedenis die geworteld is in turfwinning en rietteelt. In het WaterReijk Weerribben Wieden zijn schilderachtige landschappen met watervlaktes, rietvelden en bossen vervlochten met historische steden en dorpen.

Het gebied WaterReijk Weerribben Wieden is groot genoeg om te ontsnappen aan het leven en de zorgen van alledag en klein genoeg om je onmiddellijk thuis te voelen. Er zijn talrijke mogelijkheden om het landschap en de rijke cultuur te genieten, en ook deelnemen aan actievere ontspanningsactiviteiten.

Het Unieke van WaterReijk Weerribben Wieden

Boating in the wetlands

De natuurlijke schoonheid van de streek draagt bij tot het heel bijzondere karakter van het gebied. Op dezelfde manier zorgen alle activiteiten die in de streek aangeboden worden voor een persoonlijke toets, om een hechtere band tussen de bezoeker en de natuur tot stand te brengen. Aangezien innovatie en duurzaamheid zijn de motors van de ontwikkeling van het toerisme in de streek. Alle activiteiten zijn bovendien gericht op de natuur, de vooruitgang en het vinden van een evenwicht daartussen.

Voor uw vertrek vergeet niet om...

  • Een bezoek te brengen aan een onderneming waar riet geteeld wordt
  • Een bezoek te brengen aan Giethoorn, dat vaak het ‘Groene Venetië’ genoemd wordt dankzij zijn kanalen, hoge bruggen en boerderijen met rieten daken
Laatste bijwerking: 29/09/2011 | Naar boven