Kruimelpad

Nederland

Het Horsterwold en het Hulkesteinse Bos Meertjes in het Horsterwold

In wat vroeger de Zuiderzee was, liggen in de gemeente Zeewolde twee schitterende bossen, het Horsterwold en het Hulkesteinse bos. Zeewolde is een unieke bestemming die bekend staat om haar gezonde lucht, heldere water en schone bodem. 

De bosgebieden liggen in een gevarieerd landschap met een rijke vegetatie. Loofbossen worden afgewisseld met open velden en verrassende meertjes. Midden in het Horsterwold ligt de Stille Vallei, een groot natuurlijk bosgebied met open velden en waterbekkens, waar ook konikpaarden grazen. Het gebied is de habitat van talrijke vogels, zoals de wielewaal in het bos en de grote karekiet in het riet aan de oevers van het meer.
Lees meer

Veenhuizen

Veenhuizen

Veenhuizen is een dorp in het noorden van de provincie Drenthe. In de afgelopen twintig jaar heeft het een ware gedaantewisseling ondergaan. Het dorp, ooit een kolonie voor de heropvoeding van daklozen en weeskinderen, heeft zich langzaam ontwikkeld tot een toeristische trekpleister die bekend staat om zijn geschiedenis en unieke monumenten. Veenhuizen, gelegen in een bosrijke omgeving met valleitjes, heeft van alles te bieden op cultureel en architecturaal gebied. Het natuurgebied FochteloĐĹrveen is uitstekend geschikt voor fietstochten en is ook vanwege de rijke flora een bezoek meer dan waard. De band tussen Veenhuizen en het omringende platteland is zeer sterk en gaat terug tot de 19e eeuw, toen het dorp nog een veenkolonie was en de veenarbeiders het land en de natuur naar hun hand zetten.

Bezoek de websites www.veenhuizenboeit.nl en www.kopvandrenthe.nl

WaterReijk Weerribben Wieden – Giethoorn

WaterReijk Weerribben Wieden – Giethoorn

WaterReijk Weerribben Wieden ligt bij Giethoorn in het noordoosten van Nederland, in de provincie Overijssel. Het is een van de de meest uitgestrekte wetlands van Noord-Europa. WaterReijk Weerribben Wieden is een schilderachtig landschap van meertjes, rietkragen en bossen, midden tussen historische steden en dorpen. Een van de grootste attracties van dit gebied is het nationaal park Weeribben Wieden. U kunt het gebied op eigen gelegenheid verkennen dankzij de talloze wandelpaden en sinds kort ook de elektrische bootjes.

www.hetwaterreijk.nl, www.ervaarhetwaterreijk.nl

Park Gravenrode

Rotsformatie in de dierentuin © Park Gravenrode

Park Gravenrode ligt in Zuid-Limburg. In 2009 won het de EDEN-Award voor beschermde gebieden. Met zijn golvende heuvels en geaccidenteeerde landschappen staat Park Gravenrode in schril contrast met de rest van Nederland. Toeristen hebben de schoonheid ervan nog maar net ontdekt. In het park vindt u bovendien het grootste indoor skidorp van de wereld, de hypermoderne en verbazingwekkende tuinen van Mondo Verde, een van de meest vooruitstrevende dierentuinen van Nederland, Kasteel Erenstein en nog tal van andere pareltjes.

http://www.vvvzuidlimburg.nl/

Laatste bijwerking: 07/11/2014 | Naar boven