Navigációs útvonal

Kaposvár és a Zselic vidéke (Magyarország)

Kaposvár látképeLátogasson el Ön is Kaposvárra és a Zselic vidékére!

A Zselic vidéke gazdag kulturális kínálattal és számtalan élménnyel várja a turistákat.

Reméljük, Ön is kedvet kap, és felkeresi Kaposvárt és környékét. Ha így tesz, különleges hangulatú várossal ismerkedhet meg, és kedvére szemelgethet a település által kínált színes programválasztékból.

Kaposvár belvárosa a századfordulón nyerte el mai arculatát. A kor divatjának megfelelően kialakított homlokzatok ma is eredeti szépségükben pompáznak.  A szecessziós és eklektikus stílusban épült városközpontban tett séta során a látogató lépten-nyomon olyan szobrokban és épületekben gyönyörködhet, melyeknek mind megvan a saját történetük. Ha felfedezőutunkon megismerkedünk ezekkel a történetekkel, sok érdekes dolgot tudhatunk meg a város lebilincselő történelméről és lakosainak életéről.

A környező tájakat, a Zselic vidékét is érdemes bebarangolni! Az itt található erdők, tavak és falvak ideális kirándulási lehetőséget kínálnak azoknak, akik sétálni, túrázni vagy horgászni vágynak, illetve a helyi építészeti hagyományokkal szeretnének megismerkedni, a gyermekes családokat pedig igazi kalandpark várja.

Akadálymentesítés

Kaposvár önkormányzata és partnerei arra törekednek, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, melyeket mind a turisták, mind a helyiek könnyen igénybe tudnak venni.

A városvezetés Kaposvár belvárosának tekintélyes részében sétálóövezetet alakított ki, ami csökkentette a levegőszennyezést és a forgalmat, és azt is lehetővé tette, hogy a városközpont számtalan kulturális és közösségi rendezvénynek otthont adjon. Az utóbbi években a kerékpárások számára kijelölt biciklisávok is folyamatosan bővültek a városban.

A településen „beszélő” közlekedési lámpával ellátott és akadálymentesített gyalogátkelők, valamint szintkülönbségeket áthidaló rámpák találhatók, dombornyomásos térkép, Braille-írásos feliratok és egyéb eszközök segítik a tájékozódást, a fesztiválok idején a kerekesszékes látogatók számára külön akadálymentes zónát alakítanak ki, a tömegközlekedésben használt járművek nagy része pedig mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas.

Mit érdemes megnézni? Ötletek turistáknak

  • Ha Kaposvárra látogat, feltétlenül keresse fel a Csiky Gergely Színház épületét, mely a szecessziós építészet egyik remeke.
  • Ha a természetbe vágyik, látogasson el a Bőszénfai Szarvasfarmra, ahol szelíd szarvasokat simogathat.
  • A Zselici Csillagoségbolt-parkot sem szabad kihagynia: ez egyike annak a három európai parknak, ahol a csillagos égbolt zavaró fényektől mentesen látható.
  • A letűnt korok szerelmeseinek pedig az Országos Lovagrendi Találkozót és Középkori Fesztivált ajánljuk. A rendezvény látogatói korabeli mesterségekkel és hagyományokkal ismerkedhetnek meg, reneszánsz táncokat tanulhatnak meg, megnézhetik, sőt akár fel is próbálhatják a középkori viselet jellegzetes darabjait, és közelről tekinthetik meg, milyen fegyverekkel és milyen páncélzatban küzdöttek eleink a lovagkorban.
Utolsó frissítés: 16/09/2014 | Az oldal tetejére