Navigációs útvonal

Magyarország

Kaposvár és a Zselic vidékeKaposvár látképe

Látogasson el Ön is Kaposvárra és a Zselic vidékére: a hangulatos város és környéke gazdag programkínálattal várja a turistákat.

A szecessziós és eklektikus stílusban épült belvárosban tett séta során az idelátogató lépten-nyomon olyan szobrokban és épületekben gyönyörködhet, melyeknek mind megvan a saját történetük. A város környéki erdők, tavak és falvak ideális kirándulási lehetőséget kínálnak azoknak, akik sétálni, túrázni és horgászni vágynak, vagy a helyi építészeti hagyományokkal szeretnének megismerkedni, a gyermekes családokat pedig igazi kalandpark várja.

Kaposvár az akadálymentesítés terén is jeleskedik: a városban „beszélő” közlekedési lámpával ellátott és akadálymentesített gyalogátkelők, valamint szintkülönbségeket áthidaló rámpák találhatók, dombornyomásos térkép, Braille-írásos feliratok és egyéb eszközök segítik a tájékozódást, a fesztiválok idején a kerekesszékes látogatók számára külön akadálymentes zónát alakítanak ki, a tömegközlekedésben használt járművek nagy része pedig mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas.
Bővebben...

Mecsek

Mecsek

A Mecsek vidéke Dél-Magyarországon fekszik. A tájat zöld lankák és szőlőültetvények uralják, az időjárást a mediterrán éghajlat határozza meg. Az enyhe klímának köszönhetően őshonos fafaj itt a füge, a mandula és a gesztenye is. A térségben számos települést érdemes felfedezni. Példaként említhető Pécs, melynek legrégebbi épületeit a városalapító rómaiak emelték még a 2. században, illetve Villány, amely messze földön híres borairól. A Mecsek vidéke számtalan lehetőséget kínál azoknak, akik aktív szabadidős tevékenységekre, illetve gazdag kulturális programokra vágynak. A régió nemcsak páratlan természeti szépségéről, hanem történelmi és kulturális örökségéről is híres. A helyi látványosságok és programlehetőségek között mindenki talál kedvére valót.

Látogasson el a mecseki térség honlapjára

Tisza-tó

Tisza-tó

Magyarország legnagyobb mesterséges tava, a Tisza-tó egyre népszerűbb úti célt jelent a vízi turizmus palettáján. A terület szépsége mindenkit magával ragad. A vízparttól néhány kilométerre található Európa legnagyobb, virágzó vízililiomból és tündérfátyolból álló virágmezője. A térségben számos szabadidős programlehetőség várja a turistákat, a legszebb helyekre elkalauzoló vezetett túráktól kezdve a feltöltődést és egészséges testmozgást kínáló fürdőlátogatásig.

www.turakozpont.hu

Írottkő Natúrpark

Hagyományos házak © Írottkő Natúrpark

Az Írottkő Natúrpark a Nyugat-Dunántúlon fekszik. 2009-ben nyerte el a „kiváló európai úti cél” címet a védett területek körében meghirdetett EDEN pályázaton. A természeti parkot rendkívül változatos tájelemek alkotják, földje gazdag, termékeny talaj. A terület legmagasabb pontja az Írott-kő, mely 882 méterrel magasodik a tengerszint fölé. A hegycsúcsról elvarázsolt kis falvakra, történelmi jelentőségű épületekre és szemet gyönyörködtető tájra nyílik kilátás. A kiváló hegyi levegőt és a természet csöndjét akár receptre is fel lehetne írni – az Írottkő Natúrparkba tett látogatás testi-lelki felüdülést nyújt minden turistának.

www.naturpark.hu

Hortobágy

Lovas © Hortobágy

A Kelet-Magyarországon fekvő Hortobágy 2008-ban nyerte el a „szellemi örökséget képviselő kiemelt európai úti cél” címet. A Hortobágy Közép-Európa legnagyobb összefüggő füves pusztája. A nemzeti park területe 80 000 hektárt tesz ki. Az itt élő pásztorok hagyományos állattartással foglalkoznak. A Hortobágyi Lovasnapok nemzetközi hírű nagyrendezvény.

www.hortobagyikht.hu

Őrség

Szénaboglyák © Őrség

Az Őrség Nyugat-Magyarországon található. A tájegységnek 2007-ben ítélték oda a „legjobban fejlődő kiváló európai vidéki úti cél” címet. A kristálytiszta levegő és az üde zöld rétekkel tarkított táj garancia a pihenésre, a kikapcsolódásra. Az idelátogatók izgalmas szabadidős tevékenységekben vehetnek részt: egyebek mellett lovagolhatnak, horgászhatnak, vezetett túrákon vehetnek részt, és természetvédelmi oktatóközpontokba is ellátogathatnak.

http://onp.nemzetipark.gov.hu

Utolsó frissítés: 13/01/2014 | Az oldal tetejére