Διαδρομή πλοήγησης

Νομαρχία Σερρών (Ελλάδα)

Νομαρχία Σερρών

Prefecture of SerresΗ Νομαρχία Σερρών εκτείνεται από το Στρυμονικό κόλπο ως τα Βουλγαρικά σύνορα και αποτελεί μια πολύτιμη περιοχή της Ελλάδας. Ο προορισμός συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ομορφιά της φύσης, την ήσυχη ζωή στην επαρχία και την πολιτιστική παράδοση. Η περιοχή που περιβάλλεται από βουνά και είναι γνωστή ως η πιο επίπεδη περιοχή της Ελλάδας, οφείλει την ευφορία και την ομορφιά των περιοχών της ενδοχώρας της στα παλιά νερά του ποταμού Στρυμόνα. Βορειοδύτικά της επίπεδης περιοχής βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, που κατασκευάστηκε για να αποτελεί το φράγμα του ποταμού Στρυμόνα και να τιθασεύει την ενέργειά του.

Η περιοχή των Σερρών προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψετε, πέρα από την αυθεντικότητα της ζωής στην επαρχία, τη φιλοξενία, την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και τα ιστορικά μνημεία. Πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείτε στα χωριά. Για να παρακολουθήσετε παραδοσιακή πυροβασία, επισκεφθείτε την Αγία Ελένη, ενώ για μαγευτικές σπηλιές και εντυπωσιακά φαράγγια καθώς και αρχαιολογικά μνημεία αρχαίων πόλεων, επισκεφθείτε την Αλιστράτη και την Αμφίπολη.

Η μοναδικότητα της Νομαρχίας Σερρών

Tree in the landscape

Οι Σέρρες κατοικούνται από τα προϊστορικά χρόνια. Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Σέρρες ήταν το αγαπημένο μέρος του Διονύσου, του Θρακικού θεού του κρασιού. Οι Σέρρες αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τον 5ο αιώνα π.Χ. και αργότερα στα βυζαντινά χρονικά. Η ιστορία τους είναι πολυδιάστατη και μπορείτε να την εντοπίσετε σε όλη την περιοχή, εξερευνώντας αυτό το μοναδικό περιβάλλον.

Προτού φύγετε, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε...

  • Το Σπήλαιο της Αλιστράτης, που θεωρείται το μεγαλύτερο και ομορφότερο σπήλαιο της Ευρώπης·
  • Το ενυδρείο Βυρώνειας, το μόνο ενυδρείο στη Βόρεια Ελλάδα. Στο ενυδρείο εκτίθενται πάνω από τριάντα είδη ψαριών από τη λίμνη Κερκίνη·
  • Το οχυρό Μεταξά κατά μήκος των ελληνο-βουλγαρικών συνόρων στο όρος Μπελασίτσα (γνωστό και ως «Οχυρό Ρούπελ»).
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2011 | Αρχή σελίδας