Διαδρομή πλοήγησης

Ο δήμος του Μαραθώνα (Ελλάδα)

Πρόσβαση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε πλαζΚαλωσήλθατε στον δήμο του Μαραθώνα

Μια πόλη με ιστορικό βάρος. Ο Μαραθώνας αποτελεί έναν πραγματικά ξεχωριστό προορισμό EDEN.

Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Αττικής και διαθέτει πολλά και εξαιρετικά αξιοθέατα, υπέροχες παραλίες και μοναδικά μνημεία που προσελκύουν ταξιδιώτες κάθε προέλευσης, προσφέροντάς τους την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Επομένως, είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα.

Η περιοχή είναι γνωστή για τη μεγάλη ακτογραμμή της, μήκους 25 μιλίων, στην οποία μπορεί κανείς να βρει πολυσύχναστες, αλλά και πιο ήσυχες αμμώδεις παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Ο προστατευόμενος και ασφαλής κόλπος της προσφέρεται για κολύμπι και άλλες δραστηριότητες (π.χ. ελεύθερη κατάδυση, ιστιοσανίδα) εννέα μήνες τον χρόνο.

Προσβασιμότητα

Ο ηλιόλουστος αυτός προορισμός προσφέρεται για κάθε επισκέπτη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, ηλικίας ή τυχόν αναπηρίας, με άπειρες δυνατότητες εξερεύνησης. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα βρουν εδώ υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι εύκολα προσβάσιμα (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, το φράγμα του Μαραθώνα, οργανωμένες παραλίες, περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς), ενώ πολλά ξενοδοχεία παρέχουν ευκολίες πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες (ράμπες και ανελκυστήρες, ειδικά εξοπλισμένους χώρους και τουαλέτες, άνετη πρόσβαση σε άλλες περιοχές).

Ειδικά μονοπάτια έχουν διαμορφωθεί για τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας και όρασης. Θα τα βρείτε σε πολλά σημεία της ακτογραμμής καθώς και στο εθνικό πάρκο του Σχινιά. Το πάρκο αυτό προσφέρει επίσης πολύγλωσσο ακουστικό οδηγό, πολυάριθμα μονοπάτια με σήμανση καθώς και παρατηρητήριο με πανοραμική θέα, όλα κατάλληλα για άτομα με αναπηρικό καροτσάκι. Τέλος, ο γύρος του πάρκου είναι ειδικά σχεδιασμένος για οικογένειες με παιδιά, ώστε αυτά να μπορούν να απολαύσουν μια ευχάριστη διαδρομή και ταυτόχρονα να μυηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Χρήσιμες συμβουλές για τα αξιοθέατα

  • Περπατήστε στην κοιλάδα όπου ο Μιλτιάδης και οι άλλοι Αθηναίοι ήρωες διαφύλαξαν το μέλλον της Ευρώπης.
  • Τρέξτε πάνω στα ίχνη του πρώτου μαραθωνοδρόμου που ανήγγειλε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων.
  • Ακολουθήστε τα ίχνη των πρώτων μαραθωνοδρόμων της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Ζήστε την εμπειρία του σημερινού τρόπου ζωής των κατοίκων δίπλα στη θάλασσα με ένα ποτήρι κρασί, και απολαύστε τις τοπικές σπεσιαλιτέ.
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2014 | Αρχή σελίδας