Διαδρομή πλοήγησης

Δημο Δελφων (Ελλαδα)

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ (ΕΛΛΑΔΑ)

Δημο Δελφων Σύμφωνα με το μύθο, όταν ο Δίας έστειλε δύο αετούς από τις άκρες του σύμπαντος για να βρουν τον «ομφαλό», δηλαδή το κέντρο του κόσμου, αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς. Η περιοχή των Δελφών στη νοτιοδυτική πλαγιά του Όρους Παρνασσού είναι ένας μαγευτικός προορισμός στην καρδιά της Ελλάδας. Είναι ένα μέρος αρμονίας και γαλήνης, όπου η θάλασσα συναντά την οδοντωτή ακτογραμμή, καθώς και ακρωτήρια, νησίδες και βουνά. Είναι ένα μέρος μεγάλων αντιθέσεων, με κατάλευκες, χιονισμένες βουνοκορφές που καταλήγουν σε παραλίες και κρυστάλινα νερά. Ο Δήμος Δελφών ενώνει αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων οι εξής: Άμφισσα, Δελφοί, Δεσφίνα, Γαλαξίδι, Ιτέα, Γραβιά, Παρνασσός και Δήμος Καλλιέων. Κάθε περιοχή έχει να πει τη δική της ιστορία και προσφέρει πολλά τουριστικά αξιοθέατα.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το σχέδιο ανάπλασης της Χάρμαινας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου προβολής της αμφιθεατρικής πόλης της Άμφισσας ως σημαντικού θεματικού πάρκου. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκαν πολλά έργα αποκατάστασης, όπως η ανακατασκευή κάποιων παλιών βυρσοδεψείων δερμάτων και του αρχαίου συστήματος υδροδότησης καθώς και η ανακατασκευή και ο φωτισμός των σοκακιών. Σήμερα, λίγα μόνο βυρσοδεψεία λειτουργούν ακόμη και η Χάρμαινα είναι μια ήσυχη γειτονιά που αποπνέει ιδιαίτερη γοητεία και ζεστασιά.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΩΝ

  • επισκεφθείτε τον ελαιώνα της Άμφισσας, μια πρασινογκρίζα θάλασσα με πάνω από 1,5 εκατομμύριο ελιές
  • visit the Archaeological Site of Delphi, a UNESCO ‘World Heritage Site’ and admire the Temple of Apollo, the Stadium and the theatre (6th – 4th Cent. B.C.)
  • επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, που έχει ανακηρυχθεί «τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» από την ΟΥΝΕΣΚΟ και θαυμάστε το Ναό του Απόλλωνα, το Στάδιο και το θέατρο (6ος-4ος αιώνας π.Χ.)
  • επισκεφθείτε το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο στο Γαλαξίδι που διαθέτει πινακοθήκη με αυθεντικούς πίνακες ζωγραφικής ιστιοφόρων και μια διάσημη συλλογή ναυτικών γραμματοσήμων
  • ανεβείτε στο Όρος Γκιώνα (2.508μ.), το ψηλότερο βουνό της κεντρικής Ελλάδας και διασχίστε το διάσημο φαράγγι του και τις κορυφές του αν θέλετε να ζήσετε μια συναρπαστική περιπέτεια
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2011 | Αρχή σελίδας