Διαδρομή πλοήγησης

Νομαρχία Λέσβου (Ελλάδα)

Νησί που είναι διάσημο για τις παραλίες του, η Λέσβος διαθέτει ορισμένες από τις πιο θεαματικές φυσικές ομορφιές στον κόσμο. Στο δυτικό τμήμα του νησιού, οι επισκέπτες συρρέουν στο Απολιθωμένο Δάσος. Πρόκειται για μια περιοχή που δημιουργήθηκε περισσότερα από 20 εκατομμύρια χρόνια πριν και έως σήμερα υπάρχουν τεράστιες συγκεντρώσεις απολιθωμένων κορμών δέντρων και καταλοίπων φυτών που έχουν παγιδευτεί σε ηφαιστειακά πετρώματα.

Στους πρόποδες του όρους Ολύμπου βρίσκεται ο Κόλπος της Καλλονής, ένα εκπληκτικό καταφύγιο που προσελκύει παρατηρητές πτηνών από ολόκληρη την υφήλιο. Είναι μια περιοχή που αποτελείται από υγροτόπους και αλυκές στην ακτή, περιστοιχισμένη από μεγάλα πευκοδάση.

Η μετακινήσεις στα εντυπωσιακά σημεία του νησιού είναι εύκολες και διασκεδαστικές. Διατίθενται μισθωμένα ιστιοφόρα για αυτούς που προτιμούν τη θαλάσσια οδό, ενώ υπάρχουν και διαδρομές για ιππασία και πεζοπορία για τους λάτρεις της υπαίθρου.

Τι είναι αυτό που κάνει τη Λέσβο ιδιαίτερη;

Path in the Lesvos region  Με ιστορία που χρονολογείται από τη Νεολιθική Εποχή, η Λέσβος είναι θεαματική. Το Κάστρο της Μυτιλήνης, ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, δεσπόζει στην πόλη και εκτείνεται σε ένα λαβύρινθο υπόγειων στοών που καλύπτουν την πλαγιά επάνω στην οποία είναι τοποθετημένο.

Άλλο ένα σημείο που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε είναι η Γέφυρα της Κρεμαστής. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που χτίστηκε από πέτρα κατά τον 14ο αιώνα μ.Χ. περίπου και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους ντόπιους σήμερα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία εμφανίστηκαν πολλά διαφορετικά θρησκεύματα στο πέρασμα του χρόνου και η Λέσβος δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα ερείπια της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα του 5ου αιώνα μ.Χ. βρίσκονται στην Ερεσό, ενώ το Γενί Τζαμί που χτίστηκε από τους Τούρκους βρίσκεται στη Σκάλα.

Οι τοπικοί δήμοι της Λέσβου συνειδητοποιούν ότι το νησί είναι ευλογημένο, καθώς διαθέτει ένα πραγματικά ξεχωριστό κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Διάσπαρτα σε ολόκληρο το νησί βρίσκονται μνημεία ως συνεχή ενθύμια παλαιών, αρχαίων πολιτισμών. Για την προστασία αυτών των θησαυρών, έχουν δημιουργηθεί σημεία ανάπαυλας, υποχρεωτικά μονοπάτια και σημεία παρατήρησης ώστε να διατηρηθούν στο χρόνο.

Επίσης, έχουν υλοποιηθεί περιβαλλοντικά και οικολογικώς φιλικά προγράμματα για την ομαλή μετάβαση της Λέσβου στον σημερινό αιώνα.

Τι να αναζητήσετε:

  • την άνοιξη: ιππείς που ανεβαίνουν τις πλαγιές του βουνού
  • το καλοκαίρι: επισκέπτες που κάνουν ηλιοθεραπεία, χαλαρώνοντας στις παρθένες παραλίες
  • το φθινόπωρο: αποδημητικά πουλιά που προσγειώνονται στις αλυκές
  • το χειμώνα: θρησκευτικούς εορτασμούς σε αρχαίους τόπους λατρείας

Τα καλύτερα της Λέσβου:

  • Το άρωμα της τοπικής μαγειρικής που αναδεικνύεται από το ελαιόλαδο
  • Το ηλιοβασίλεμα στο όρος Όλυμπος
  • Μια μεγάλη βόλτα στην παραλία
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2011 | Αρχή σελίδας