Διαδρομή πλοήγησης

Ελλάδα

Δήμος ΜαραθώναΠρόσβαση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε πλαζ

Πόλη με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό, ο Μαραθώνας αποτελεί έναν πραγματικά ξεχωριστό προορισμό.

Διαθέτει πολλά και εντυπωσιακά αξιοθέατα, υπέροχες παραλίες και μοναδικά μνημεία που προσελκύουν ταξιδιώτες κάθε προέλευσης και με ποικίλα ενδιαφέροντα, προσφέροντάς τους την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία.

Ο ηλιόλουστος αυτός προορισμός με τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς τόπους είναι κατάλληλος για κάθε επισκέπτη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, ηλικίας ή τυχόν αναπηρίας, και προσφέρει άπειρες δυνατότητες εξερεύνησης σε ήπιες κλιματικές συνθήκες όπως αυτές της Μεσογείου. Τα περισσότερα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί είναι εύκολα προσβάσιμα (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, το φράγμα του Μαραθώνα, οργανωμένες παραλίες, περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς), ενώ πολλά ξενοδοχεία παρέχουν ευκολίες πρόσβασης και χρήσης για άτομα με αναπηρίες (π.χ. ράμπες και ανελκυστήρες, ειδικά εξοπλισμένους χώρους και τουαλέτες, άνετες μετακινήσεις σε άλλες περιοχές).
Περισσότερα

Δήμος Δελφών

Δήμος Δελφών

Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν ο Δίας έστειλε δύο αετούς από τις άκρες του σύμπαντος για να βρουν τον «ομφαλό», δηλαδή το κέντρο του κόσμου, αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς. Η περιοχή των Δελφών στη νοτιοδυτική πλαγιά του Όρους Παρνασσού είναι ένας μαγευτικός προορισμός στην καρδιά της Ελλάδας. Είναι ένα μέρος αρμονίας και γαλήνης, όπου η θάλασσα συναντά την οδοντωτή ακτογραμμή, καθώς και ακρωτήρια, νησίδες και βουνά. Είναι ένα μέρος μεγάλων αντιθέσεων, με κατάλευκες, χιονισμένες βουνοκορφές που καταλήγουν σε παραλίες και κρυστάλλινα νερά. Ο Δήμος Δελφών ενώνει αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων οι εξής: Άμφισσα, Δελφοί, Δεσφίνα, Γαλαξίδι, Ιτέα, Γραβιά, Παρνασσός και Δήμος Καλλιέων. Κάθε περιοχή έχει να πει τη δική της ιστορία και προσφέρει πολλά τουριστικά αξιοθέατα.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του δήμου Δελφών

Νομός Σερρών (Ελλάδα)

Νομός Σερρών (Ελλάδα)

Ο νομός Σερρών, που εκτείνεται από τον Στρυμονικό Κόλπο μέχρι τα βουλγαρικά σύνορα, είναι ένας τόπος ανεκτίμητης αξίας για την Ελλάδα. Σήμερα, τόσο ο ποταμός Στρυμόνας όσο και η λίμνη Κερκίνη αποτελούν πολύτιμους υγρότοπους τεράστιου οικολογικού και οικοτουριστικού ενδιαφέροντος. Σε άλλες τοποθεσίες, όπως στο Άγκιστρο και το Σιδηρόκαστρο, μπορείτε να απολαύσετε τις ιαματικές πηγές που οι ντόπιοι πιστεύουν ότι τους χάρισαν οι αρχαίοι θεοί.

www.naserron.gr/, www.kerkini.gr

Νομός Λέσβου

Παραλία της Λέσβου © Νομός Λέσβου

Η νήσος Λέσβος βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ελλάδας. Το 2009 κέρδισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Τουριστικού Προορισμού Αριστείας στην κατηγορία των προστατευόμενων περιοχών. Η Λέσβος συνδυάζει με μοναδικό τρόπο φυσικές ομορφιές και ιστορία. Γνωστή κυρίως για τις παραλίες της, διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στον κόσμο. Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Λέσβο είναι οι ιππείς που ανεβαίνουν τις πλαγιές του βουνού, οι παρθένες παραλίες, τα αποδημητικά πουλιά που προσγειώνονται στις αλυκές και οι θρησκευτικοί εορτασμοί σε αρχαίους τόπους λατρείας.

www.lesvos.gr

Γρεβενά

Λίμνη και δάσος σε ορεινή περιοχή © Γρεβενά

Τα Γρεβενά βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα. Το 2008 κέρδισαν τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Τουριστικού Προορισμού Αριστείας στην κατηγορία της άυλης κληρονομιάς. Η νοτιοδυτική περιοχή του ορεινού όγκου της Δυτικής Μακεδονίας σάς προσφέρει διάφορες γεωτουριστικές δραστηριότητες, όπως ορειβασία, πεζοπορία και σκι, και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίσετε την πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά.

www.grevena.gr

Φλώρινα

Ερείπια με φόντο τη λίμνη και το βουνό © Φλώρινα

Η Φλώρινα βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα. Το 2007 κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Ανερχόμενου Ευρωπαϊκού Αγροτικού Προορισμού Αριστείας. Οκτώ δήμοι προσελκύουν επισκέπτες για τα υπέροχα ορεινά τους τοπία, τα οποία είναι ιδανικά για σκι και πολλές άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την εξαίρετη παραδοσιακή κουζίνα.

www.florina.gr

Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2014 | Αρχή σελίδας