Navigointipolku

Saimaa Holiday (Suomi)

Saimaa Holiday

Ice-skatingSuomea kutsutaan usein tuhansien järvien maaksi, eikä syyttä, sillä Suomessa on todellakin lukematon määrä järviä ja jokia. Saimaa Holiday sijaitsee keskellä Saimaan järvialuetta, lähellä Savonlinnaa ja Rantasalmea. Saimaan pinta-ala on noin 4 400 neliökilometriä, ja se on Suomen suurin ja Euroopan neljänneksi suurin järvi. Järvialue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet viettää aktiivilomaa vaikkapa soutuveneilyn, melonnan, retkiluistelun, pilkkimisen tai ratsastuksen parissa. Toisille jo pelkkä oleskelu veden äärellä on rentouttava irtiotto arjesta.

Paikalliset asukkaat ovat ylpeitä kotiseudustaan ja sen luonnonkauneudesta. Niinpä he ovat aktiivisesti mukana suunnittelemassa pitkän aikavälin ohjelmaa, jonka tavoitteena on alueen elinympäristön varjeleminen ja sen säilyttäminen terveenä ja kauniina. Opastettujen retkien ja kalastussafarien vetäjät ovat kokeneita oppaita, jotka ovat aina valmiita kertomaan paikallisen yhteisön arvoista myös matkailijoille.

Ainutlaatuinen Saimaa Holiday

Landscape of Saimaa Holiday

Järvialueen kauneus ja puhtaus on toki tämän matkailukohteen selvä valtti, mutta unohtaa ei sovi myöskään alueen vahvaa paikallista ruokakulttuuria. Paikallinen keittiö on kuuluisa tarjoamistaan tuoreista ja hienoista makuelämyksistä, joiden perustana ovat alueen perinneherkut. Suosituimpia maisteltavia ovat makean veden kalat ja muikkukukko.

Muista kokeilla ainakin näitä...

  • Osallistu hylkeiden tarkkailuretkelle Linnansaaren kansallispuistossa.
  • Lähde kalastussafarille.
  • Rentoudu saunassa – ja järviseudulla kun ollaan, olennainen osa tätä kokemusta on virkistävä pulahdus saunan lämmöstä järveen.
Viimeisin päivitys: 01/07/2011 | Sivun alkuun