Διαδρομή πλοήγησης

Κάτω Πύργος (Κύπρος)

Κάτω Πύργος

Coast of Kato PyrgosΟ Κάτω Πύργος είναι ένα μικρό χωριό με περίπου 1500 κατοίκους στην περιοχή Τηλλυρία της δυτικής Κύπρου. Πρόκειται για ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, που βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Τρόοδος με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Ο Κάτω Πύργος είναι ένα από τα λίγα χωριά της Κύπρου όπου το φυσικό περιβάλλον παραμένει σχεδόν ανέγγιχτο και τα βουνά διατηρούν τη φυσική ομορφιά τους. Οι παραλίες του Κάτω Πύργου είναι διάσημες για τα δροσερά και διαυγή νερά, ιδανικά για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Οι παραλίες είναι από τις καθαρότερες στο νησί και αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε κάποιο κοπάδι δελφινιών να παίζει μακριά μέσα στη θάλασσα.

Είναι ιδανικό μέρος για ψάρεμα σε καθαρά νερά και πεζοπορίες. Η κοινότητα του Κάτω Πύργου προσφέρει ένα μοναδικό και σπάνιο συνδυασμό θάλασσας, βουνού και καθαρών νερών που μπορούν όλοι να απολαύσουν. Πλούσιος σε ιστορία και πολιτισμό, ο Κάτω Πύργος διαθέτει μνημεία, παρεκκλήσια και εκκλησίες. Ευρήματα του 14ου αιώνα και τάφοι της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου εντοπίστηκαν σε μια περιοχή κοντά στο χωριό. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Παρεκκλήσι της Παρθένου Μαρίας «Γαλόκτιστη», που χτίστηκε με γάλα αντί για νερό, γύρω στον 12ο με 14ο αιώνα..

Η μοναδικότητα του Κάτω Πύργου

Fishing boat

Η ζωή φαίνεται να έχει σταματήσει στο χωριό Κάτω Πύργος, καθώς κάνετε βόλτα στα στενά δρομάκια, θαυμάζοντας την παλιά αρχιτεκτονική αιώνων, αγοράζοντας φρέσκα και μυρωδάτα σύκα και ροδάκινα, ενώ αναπνέετε το αεράκι της θάλασσα και θαυμάζετε τον μεσογειακό ήλιο. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό μέρος. Οι ντόπιοι ευχαριστιούνται να διηγούνται στους επισκέπτες τους μύθους της περιοχής και τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στις τοπικές δραστηριότητες.

Προτού φύγετε, μην ξεχάσετε να...

  • Επισκεφθείτε το Παρεκκλήσι της Παρθένου Μαρίας «Γαλόκτιστη».
  • Επισκεφθείτε την πλατεία του χωριού και να θαυμάσετε την υπεραιωνόβια βελανιδιά, που είναι σχεδόν 110 ετών.
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2011 | Αρχή σελίδας