Navigation path

Stancija 1904 – Svetvinčenat (Hrvatska)

Castle in Stancija 1904Dobrodošli u STANCIJU 1904, SVETVINČENAT

Stancija 1904 nalazi se u srcu Istre u idiličnom mjestu Smoljanci na 266 nadmorske visine i 25 km od mora. Atrakcija smještena u samoj blizini jest mali željeznički kolodvor, kojim sedam puta dnevno prolazi regionalni vlak i koji povezuje selo s gradom Pulom. Svetvinčenat, gradić posebne kulturološke i povijesne vrijednosti, udaljen je samo 3 km od Stancije.

Pristupačnost

Svetvinčenat ima 271 stanovnika. Većina njegovih dijelova prilagođeno je osobama s invaliditetom – pločnici su niski, postoje parkirna mjesta namijenjena osobama s invaliditetom, a barovi, pizzerije, restorani i gostionice koji nude tradicionalna jela dostupni su svima i imaju menije ispisane Braillovim pismom.

Bolnica, trgovina, ljekarna, novinski kiosk, pošta i turistički ured prilagođeni su potrebama svih, neovisno o invalidnosti ili dobi. Plaže kojima mogu pristupiti osobe s invaliditetom smještene su blizu Stancije 1904.

Obnova baštine provodi se poštujući povijesnu arhitekturu mjesta. Uzima se u obzir da bude pristupna svima bez obzira na fizička ograničenja, dob ili invalidnost.

Razgledavanje

  • Posjetite Svetvinčenat, gradić posebne kulturološke i povijesne vrijednosti. Uživajte u njegovim dvorcima, crkvama,  renesansnim kućamai mnogim drugim zanimljivim mjestima.
  • Sudjelujte u jednom od festivala poput Istra Etno Jazz festivalu, Festivalu plesa i neverbalnog kazališta, viteškim igrama, tradicionalnom obrtničkom sajmu, koncertima itd.
  • Uživajte u mirnim i tihim večerima i opustite se u debelom hladu drveća tijekom vrućih ljetnih dana u Stanciji.
  • Sudjelujte u aktivnostima poput golfa, posjećivanja špilja, pješačenja u prirodi ili vožnje biciklom kroz prirodu. Posjetite akvarij u Puli, surfajte na moru ili posjetite gradove s dobro poznatim kulturološkim i povijesnim znamenitostima.

 

Posljednji put ažurirano: 16/09/2014 | Vrh