Navigation path

Hrvatska

Stancija 1904, Svetvinčenat

Castle in Stanjica 1904

Stancija 1904 nalazi se u srcu Istre u idiličnom mjestu Smoljanci.

Gosti Stancije mogu uživati u mirnim, tihim večerima, opuštati se u debelom hladu drveća tijekom vrućih ljetnih dana ili provoditi vrijeme u aktivnostima poput golfa, posjećivanja špilja, pješačenja u prirodi ili vožnje biciklom kroz prirodu. Mogu posjetiti akvarij u Puli, surfati na moru ili posjetiti gradove s dobro poznatim kulturološkim i povijesnim znamenitostima. Plaže kojima mogu pristupiti osobe s invaliditetom smještene su blizu Stancije 1904.

Većina njezinih dijelova prilagođeni su osobama s invaliditetom – pločnici su niski, postoje parkirna mjesta namijenjena osobama s invaliditetom, a barovi, pizzerije, restorani i gostionice koji nude tradicionalna jela dostupni su svima i imaju menije ispisane Braillovim pismom.

Obnova baštine provodi se poštujući povijesnu arhitekturu te se vodi računa o tome da bude pristupačna svima bez obzira na fizička ograničenja, dob ili invalidnost.
Saznajte više...

Pustara Višnjica

Pustara Višnjica

Višnjica je imanje smješteno na istoku Hrvatske. Okruženo je prekrasnim vrtovima stabala lipe i kestena te stablima starih borova i javora. Ljepota i spokoj ovog mjesta su očaravajući. Pustara Višnjica smještena je u Slavoniji u Virovitičko-Podravskoj Županiji, a udaljena je samo 13 km od Slatine. Riječ pustara dolazi od stare mađarske riječi „puszta”, što znači „zemlja za uzgoj stoke i konja”. Ovaj tip zemlje nekada je bilo uobičajeno obilježje diljem hrvatskog krajolika, ali nakon mnogo godina zanemarivanja, pustara Višnjica ja sada jedina radna pustara u zemlji. Fascinantni krajolik, blaga klima, svježi zrak i čista voda te kultura i povijest ovog mjesta imali su velik utjecaj na obnovu regije. Danas Višnjica nudi ponešto za svakog. Savršeno je odredište za one koji traže mir i tišinu kao i one koji traže pustolovinu. Jahanje, biciklizam, planinarenje i plivanje samo su neke od ponuđenih aktivnosti.

Posjetite web-mjesto Pustare Višnjice

Nin

Nin

Nin je smješten u plitkoj uvali i udaljen je oko14 km od regionalnog središta Zadra. Najstariji je hrvatski kraljevski gradić, a smješten je na malom otoku koji je povezan s kopnom s dva mosta sagrađena u 16. stoljeću. Kao odredište nudi spektakularne pješčane plaže i solišta. Nedaleko od plaže Kraljičina nalazi se poznato mjesto s ljekovitim muljem (peloid) i močvarno tlo s njegovim stanovnicima. Mnoge ptice močvarice, koje privlače ljubitelje prirode, našle su ovdje svoj dom.

www.nin.hr

Nacionalni park Sjeverni Velebit

Mountain landscape © Northern Velebit National Park

Nacionalni park Sjeverni Velebit smješten je na sjeverozapadu Hrvatske. Godine 2009. proglašen je Europskim turističkim odredištem izvrsnosti u zaštićenim područjima. Toplo i vlažno morsko vrijeme u spoju s planinama koje streme u nebo čine park Sjeverni Velebit istinski posebnim kutkom prirode. Kao raj za istraživače park privlači posjetitelje svojim vrtačama i špiljama te planinskim stazama za pješačenje, biciklizam i skijaško trčanje.

www.np-sjeverni-velebit.hr

Đurđevac

Fireworks © Ðurdevac

Đurđevac je smješten na sjeveru Hrvatske. Godine 2008. proglašen je Europskim turističkim odredištem izvrsnosti u nematerijalnoj baštini. Poznat u regiji po proizvodnji platna, tradicionalne tkalačke radionice omiljene su među turistima jednako kao i putovanja u pješčanu vegetaciju toga kraja koji podsjeća na pješčane dine, njegovi slikoviti vinogradi i lokalni specijaliteti koje čine brojne vrste kolača.

www.tz-djurdjevac.hr

Sveti Martin na Muri

Wooden house © Sveti Martin na Muri

Sveti Martin na Muri smješten je u najsjevernijem dijelu Hrvatske. Godine 2007. proglašen je najboljim novim Europskim turističkim ruralnim odredištem izvrsnosti. Kao prva lokalna zajednica u Hrvatskoj koja je primijenila praksu održivog razvoja u ruralnim područjima, Sveti Martin na Muri impresionira svojom ponudom jer nudi više od raznolikih sportskih i rekreacijskih sadržaja.

www.svetimartin.hr

Posljednji put ažurirano: 14/01/2014 | Vrh