Навигационна пътека

Областна администрация в Силистра (България)

Областна администрация в Силистра

People of Silistra RegionОбласт Силистра се намира в североизточната част на България, на южния бряг на долното течение на река Дунав, близо до границата с Румъния. Силистра е осеяна с фонтани, извори, предания и легенди за водата. Близостта на река Дунав е определяща за бита на хората, който е пряко свързан с водата. Местните жители казват, че тя е самият живот.

Силистра пленява сетивата с невероятна природа, девствени пейзажи и впечатляващи истории. Тази красота може най-добре да се види и усети чрез екскурзия с лодка по река Дунав. По време пътуването ще можете да се насладите на впечатляващи картини от девствената природа, рибарските селища и други атракции.

Уникалността на област Силистра

Fishing village

Силистра има уникално стратегическо местоположение. Тя е пристанище, разположено на кръстопътя между европейските транспортни коридори и тези на Източните Балкани, което позволява развитието на конкурентоспособна икономика и селско стопанство, като едновременно с това разкрива своята уникалност и красота.

Уникалната природна красота на региона, който представлява съчетание от прекрасни реки, диви планини и дълбоко вкоренени, вековни традиции, създават невероятна атмосфера в Силистра. В областта природните и исторически забележителности са тясно свързани помежду си. Това се наблюдава и при посещенията в резервата “Рибарска махала” в Тутракан, където се съхраняват местните традиции и ритуали.

Преди да си тръгнете, не забравяйте да...

  • Посетите турското укрепление “Меджиди табия” - най-добре запазената крепост на северната граница на Османската империя
  • Посетите най-старата църква в България, намираща се в град Силистра, Арменската апостолическа църква “Сурп Аствадзадзин”
  • Опитайте местната кухня с голямо разнообразие от рибни ястия
Последна актуализация: 01/07/2011 | Начало на страницата