Kruimelpad

Ottignies - Louvain-la-Neuve (België)

Bois des rêves at Ottiginies Welkom in Ottignies-Louvain-la-Neuve

Ottiginies-Louvain-la-Neuve is een unieke bestemming. Een gastvrije en culturele stad met een levendige en studentvriendelijke atmosfeer die leuk is om in te winkelen.  Sinds 2006 is Ottignies-Louvain-La-Neuve tevens een 'Handycity', waarmee de inzet van de stad om de toegankelijkheid voor gehandicapten te vergroten wordt onderstreept. Louvain-la-Neuve bruist van leven en activiteit. Het biedt de charme van het landleven gecombineerd met stedelijke voordelen dankzij de toegankelijkheid, musea, theaters, winkels en het sportcentrum, alsmede de gezellige markten, de verkeersvrije straten en groene paden.

Deze stad kent een rijk cultureel leven en is daarom bekend als ’cultureel cluster van Waals-Brabant’. In het Jean Vilar-Theater, het Cultureel Centrum, de Boerderij van Biéreau en de Aula Magna vinden jaarlijks meer dan 80 premières en andere voorstellingen plaats. Er gaat haast geen dag voorbij of er wordt wel ergens een lezing, voorstelling of concert gegeven. De vele evenementen die in de straten en op de pleinen worden gehouden mogen eveneens niet worden vergeten. De festivals, volksfeesten, de kerstmarkt of bijvoorbeeld de kleurrijke studententradities, zoals de 24-uurs-fietsrace.

Toegankelijkheid

Louvain-la-Neuve is ontworpen en gebouwd vanuit het idee dat de stad voor iedereen toegankelijk moet zijn: van het hele stadscentrum is een voetgangersgebied gemaakt en de stad houdt met iedereen rekening, ongeacht leeftijd of handicap. Dit is een doorlopend beleid en ieder jaar wordt geld uitgetrokken om de toegankelijkheid van de stad te verbeteren: herinrichting van stoepen in het stadscentrum, verlaagde stoepranden, gebouwen toegankelijk maken voor gehandicapten verlenen, hellingbanen bij gebouwen...

Het toeristenbureau biedt activiteiten en wandelingen aan voor senioren, kinderen, gezinnen en mensen met een handicap. De musea bieden activiteiten aan voor verschillende groepen waaronder kinderen en visueel gehandicapten en er wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid voor mensen met verminderde mobiliteit en kinderen in buggy's.

Gezinnen met kinderen in kinderwagens en mensen met verminderde mobiliteit worden verwelkomd met een reeks van gemarkeerde wandelroutes. Voor andere wandelingen zijn er terreinrolstoelen (joëlettes).  

Bezienswaardigheden

  • Neem deel aan een van de vele thematische rondleidingen en ontdek Louvain-La-Neuve, een nieuwe
    voetgangersstad waar boeiende architectuur en kunst bijeenkomen.
  • Volg een van de gemarkeerde wandelingen, geschikt voor gezinnen en personen met verminderde mobiliteit;
  • Ga een dag relaxen (strand, zwembad, speeltuin, visvijvers, bossen, ontdekkingspaden, enz.) of wees juist sportiefin het provinciale recreatiepark Bois des Rêves (gezondheidsroute, mountainbikepaden, wandelingen, enz.).
  • Breng een bezoek aan het stedelijk Museum en ontdek kunst uit verschillende beschavingen en tijdperken. Of begeef u naar het Hergé-Museum en maak kennis met het leven en het werk van de meester van de "klare lijn".
Laatste bijwerking: 14/01/2014 | Naar boven