Kruimelpad

De Meren van Eau d’heure (België)

De Meren van Eau d’heure

The Lakes of Eau d’heureHet domein van De Meren van Eau d’heure ligt in het zuidwestelijk deel van België, dicht bij de Franse grens. Het bestaat uit vijf watervlakken die van elkaar gescheiden zijn door dammen. Het bijna stilstaand water zorgt voor een bijzonder breekbaar ecologisch evenwicht. De plek heeft de afgelopen jaren steeds meer bezoekers aangetrokken door de buitengewone combinatie van kunstmatige meren, natuur, strand en de Ardennen, en dat allemaal op één enkele locatie.

Het is een perfecte bestemming voor de hele familie, met een gevarieerd aanbod aan activiteiten zoals zwemmen, windsurfen, zeilen, kajakken, roeien, rafting en diepzeeduiken. Een van de favoriete wateractiviteiten is een rondrit met de ”Rode Krokodil”, een amfibievoertuig dat deels op het land, deels op het water rijdt.

Het Unieke van de Meren van Eau d’heure

Natura Park

Het domein bereikt een perfect evenwicht tussen kunstmatige meren en het natuurlijk erfgoed dat Moeder Natuur deze streek geschonken heeft. Die twee lijken elkaar perfect aan te vullen en bezoekers kunnen genieten van eindeloze watervlakken en tegelijkertijd genieten van de stilte van de bossen en het ongerepte van de Ardennen.

Water speelt een belangerijke rol in de streek. Dit wordt ook weerspiegeld in het duurzaam beleid dat in de streek gevoerd wordt om het natuurlijk erfgoed te beschermen. Het water in de vijf meren staat bijna stil, wat zorgt voor een bijzonder breekbaar ecologisch evenwicht. Daarom is waterbeheer een van de topprioriteiten.

Voor u vertrek vergeet niet om...

  • Een bezoek te brengen aan het “Natura Park”, een avonturenpark in het bos
  • Deel te nemen aan een begeleide rondrit rond de dam Plate Taille
  • Een ritje te maken met de ‘Rode Krokodil’ – een boot/bus, die deels op het land, deels op het water rijdt
Laatste bijwerking: 01/07/2011 | Naar boven