Kruimelpad

België

Ottignies-Louvain-la-Neuve Bois des rêves at Ottignies

Als gastvrije, culturele universiteit- en winkelstad is Ottignies-Louvain-la-Neuve uniek. Het bruist er van leven en activiteit. Het biedt de charme van het landleven gecombineerd met stedelijke voordelen dankzij de toegankelijkheid, musea, theaters, winkels en het sportcentrum, de gezellige markten, de verkeersvrije straten en groene paden.

Louvain-la-Neuve is ontworpen en aangelegd vanuit het idee dat de stad voor iedereen toegankelijk moet zijn: van het hele stadscentrum is een voetgangersgebied gemaakt en de stad houdt met iedereen rekening, ongeacht leeftijd of handicap. Het toeristenbureau biedt activiteiten en wandelingen aan voor senioren, kinderen, gezinnen en mensen met een handicap. De musea bieden activiteiten aan voor verschillende groepen, waaronder kinderen en visueel gehandicapten, en er wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid voor mensen met verminderde mobiliteit en kinderen in buggy's.
Lees verder...

Marche-en-Famenne

Marche-en-Famenne

Marche-en-Famenne ligt in het Waalse Gewest, tussen de valleien van de Lesse en de Ourthe. Deze herboren stad in de directe omgeving van Brussel, Maastricht en Luik is vandaag de dag een bloeiende economische zone. De gemeente bestaat uit de stad Marche en 12 omliggende dorpen. De combinatie van plattelandstradities en een levendig stadsgevoel zorgt voor een unieke mix van oud en nieuw. Marche staat bekend om zijn fraaie architectuur, musea en historische kerken. Een wandeling door het oude stadscentrum is een echte aanrader en de ideale manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio.
Gelegen te midden van drie natuurgebieden (de Famenne, de Ardennen en de Condroz) biedt het gebied eveneens tal van mogelijkheden om uzelf aan het stadsleven te onttrekken. Fietsen en wandelen zijn slechts twee van de vele opties voor wie een actieve vakantie wil.

Bezoek de website van Marche-en-Famenne

De Meren van l´Eau d'Heure

The Lakes of Eau d’heure

De in Zuidwest-België gelegen Meren van de Eau d'Heure vormen een verborgen schat in Europa. Ze zijn deels kunstmatig aangelegd en deels kostbaar natuurlijk erfgoed. Het is een ideale plek voor een vakantie aan het water: je kan er zwemmen, roeien, kajakken, windsurfen en andere activiteiten ondernemen. Maak zeker ook een spannende tocht in de ‘Red Rouge’, een amfibische bus voor op het land en in het water.

www.lacsdeleaudheure.be/

Het natuurpark van Viroinval

View of Viroinval Nature Park © Viroinval

Het natuurpark van Viroinval ligt in het Zuidwesten van België. In 2009 werd Viroinval de titel van Europese Toeristische Topbestemming in de categorie beschermde gebieden toegekend. Het natuurpark staat garant voor prachtige landschappen en flora en fauna met amper tot geen geluidshinder. De enige bedrijvigheid eigen aan de regio is landbouw en de lokale gemeenten hebben zich er het afgelopen decennium op toegelegd toeristen aan te trekken die belangstelling hebben voor de geschiedenis van de streek. U kun er ook genieten van de uitstekende plaatselijke keuken waarbij natuurlijke producten centraal staan.

www.viroinval.be

Aat

Saint-Julien church © Ath

Aat bevindt zich in het westen van België. In 2008 werd Aat de titel van Europese Toeristische Topbestemming in de categorie immaterieel erfgoed toegekend. Deze Belgische plaats heeft een prachtig oud stadscentrum waar een middeleeuws festival met een maskerade-optocht van reuzen wordt gehouden. Aat wordt omringd door natuurgebieden rond de loop van de Schelde.

www.ath.be

Durbuy

View of Durbuy © Durbuy

Durbuy is gelegen in het zuiden van België. In 2007 werd Durbuy de titel van Beste Europese Plattelandsbestemming in opkomst toegekend. Durbuy, gelegen in het zuiden van België aan de voet van de Ardennen, biedt alle voordelen van het plattelandsleven en een uitgebreid netwerk van natuurpaden door ongerepte bossen.

www.durbuy.be

Laatste bijwerking: 14/01/2014 | Naar boven