Navigation path

2007 – Најдобра нова одлична рурална дестинација во Европа

За првата награда доделена во 2007 година, Европа повторно се пронајде себеси во својата рурална димензија. Потрагата беше насочена кон дестинациите што го поддржаа развојот на селскиот туризам со извлекување на максимумот од своето наследство, нудејќи нови производи и подобрувајќи ја посетеноста од страна на гостите во текот на различни годишни времиња.

На десет одлични дестинации им беше доделена титулата „Најдобра нова одлична рурална дестинација во Европа“. 9 земји-членки и 1 земја-кандидат земаа учество во овој проект. Церемонијата за доделувањето на наградите се одржа во склоп на Европскиот форум за туризам во Алгарве, Португалија, од 25 до 26. октомври 2007 година.

Беа создадени национални интернет страници со цел да се промовира процесот EDEN.

 

Ве молиме, погледнете го видео записот од церемонијата за доделување на наградите за 2007 година..

 

Сродни национални интернет страници:


Austria

Cyprus 

Greece

Ireland

Latvia

Malta

Belgium-Wallonie
 
Последно ажурирање: 30/01/2014 | Врв