Navigacijska pot

Kako lahko sodelujete

Kako lahko sodelujetee

Evropska komisija vsako leto objavi en razpis za oddajo predlogov, da bi podprla državne javne uprave, zadolžene za turizem v državah članicah (ponavadi so to državna ministrstva ali drugi javni organi, ki opravljajo enake naloge), pri sodelovanju v projektu in organizaciji postopka izbora na državni ravni. Sodelujejo lahko tudi države kandidatke, vendar niso deležne finančne podpore. Kljub temu zanje veljajo enaki pogoji in na voljo so jim enake koristi promocijskih dejavnosti EDEN kot vsem državam članicam.

Vsaka država, ki sodeluje v projektu, vodi svoj postopek izbora v prvi polovici leta. Najprej organizira komunikacijsko kampanjo za obveščanje vseh možnih kandidatk o natečaju, potem pa izbere zmagovalno destinacijo na podlagi sklopa meril za podelitev nagrade, ki se oblikuje tako na evropski kot na državni ravni. Imena zmagovalk se običajno sporočijo Komisiji pred poletjem.

Slavnostno podelitev evropskih nagrad organizira Evropska komisija in poteka v drugi polovici leta.

Če upravljate destinacijo, ki si po vašem mnenju zasluži priznanje za odličnost, brez oklevanja stopite v stik z organizatorjem (t.i. „projektnim vodjo English (en) “) v upravi vaše države. Na voljo je popoln seznam s kontaktnimi podatki za naslednji natečaj.

Morda boste dobili kakšno zamisel na podlagi primerov projektov, ki so bili v prvem letu izvedeni v državah, ki so že sodelovale, vključno s postopkom izbora in promocijskimi dejavnostmi (glejte stran o izvedbi). Objavljena sta tudi besedilo in priročnik za oddajo, kjer si lahko podrobneje ogledate pretekle dosežke.

Prosimo, upoštevajte, da je razpis za oddajo predlogov, ki ga objavi Evropska komisija, namenjen samo javnim upravam. Če zastopate lokalno destinacijo in se želite potegovati za nagrado EDEN, morate sodelovati v državnem natečaju.

Zadnja sprememba: 08/03/2011 | Na vrh