Kruimelpad

Hoe doe ik mee

Hoe doe ik meee

Elk jaar verschijnt er één oproep om voorstellen van de Europese Commissie, waarbij zij steun biedt aan de landelijke overheden voor het toerisme in de lidstaten (meestal is dat het Ministerie van Toerisme of een ander overheidslichaam met dezelfde taken) om deel te nemen aan het project en een landelijke selectieprocedure te organiseren. Kandidaat-lidstaten worden ook toegelaten, doch zonder financiële steun. Zij zullen echter wel profiteren van dezelfde voorwaarden en promotiecampagnes voor EDEN als alle lidstaten.

Elk deelnemend land voert zijn eigen selectieprocedure in de eerste helft van het jaar. Om te beginnen wordt er een communicatiecampagne georganiseerd om alle mogelijke kandidaten op de hoogte te stellen van de wedstrijd en dan de winnende bestemming te kiezen op basis van een aantal criteria, die zijn vastgesteld door Europese en landelijke organisaties. De namen van de winnende plaatsen worden meestal vóór de zomer aan de Commissie doorgegeven.

De Europese prijsuitreiking wordt georganiseerd door de Europese Commissie en vindt plaats in de tweede helft van het jaar.

Als u een bestemming aanbiedt waarvan u denkt dat die het verdient om tot “destination of excellence” te worden gekozen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de organisator (de zogenaamde “Projectleider English (en) ”) in uw land. Een volledige lijst van contacten voor de volgende wedstrijd is beschikbaar.

U kunt zich ook laten inspireren door voorbeelden van projecten die in het eerste jaar werden uitgevoerd in landen die al hebben deelgenomen, en die ook de selectieprocedure en de promotiecampagnes al hebben georganiseerd (zie de pagina Toepassing). De tekst en de gids voor aanvragen van eerdere oproepen zijn ook gepubliceerd. Daarin kunt u nog meer lezen over wat er in het verleden al is gedaan.

Vergeet niet dat de oproep om voorstellen van de Europese Commissie alleen wordt gericht aan nationale overheden. Als u een plaatselijke bestemming vertegenwoordigt en u wilt meedingen naar de prijs van EDEN-bestemming, dan moet u deelnemen aan de landelijke wedstrijd.

Laatste bijwerking: 14/09/2014 | Naar boven