Navigációs útvonal

Részvétel

Részvétel

Az Európai Bizottság minden évben közzétesz egy pályázati felhívást, amelyben felajánlja segítségét a tagállamok idegenforgalomért felelős nemzeti közigazgatási intézményei (rendszerint országos minisztériumai vagy ennek megfelelő feladatkörű egyéb közintézményei) számára a projektben való részvételt és az országos kiválasztási eljárás lebonyolítását illetően. Tagjelölt országok is részt vehetnek, azonban nem kapnak pénzügyi támogatást. Mindazonáltal rájuk is ugyanazok a feltételek vonatkoznak, és ők is azokból az EDEN promóciós tevékenységekből profitálnak, mint a tagállamok.

A projektben részt vevő országok mindegyike maga bonyolítja le saját kiválasztási eljárását az év első felében. Mindenekelőtt tájékoztató kampányt szerveznek, amelynek keretében minden potenciális jelöltet értesítenek a pályázatról, majd az európai és országos szintű odaítélési kritériumok alapján kiválasztják a győztes úti célt. A nyertesek nevét általában a nyár kezdete előtt közlik a Bizottsággal.

Az európai díjkiosztó ünnepséget az Európai Bizottság rendezi meg az év második felében.

Ha Ön egy olyan úti célt irányít, amely véleménye szerint megérdemelné a kiváló úti célként való elismerést, mielőbb vegye fel a kapcsolatot az országa közigazgatásában dolgozó szervezővel (az úgynevezett „projektfelelős tisztviselővel English (en) ”)! A pályázat következő körében illetékes kapcsolattartók teljes listája itt érhető el.

Abból is meríthet ötleteket, ha megnézi, miként valósították meg a legelső évben a projekteket azokban az országokban, amelyek már részt vettek a pályázaton, beleértve a kiválasztási eljárást és a promóciós tevékenységeket is (lásd a projekt megvalósításárólszóló oldalt). Az eddigi pályázati felhívások szövegét és benyújtási útmutatóját szintén közzétesszük, így még részletesebb rálátást nyerhet a korábbi eseményekre.

Kérjük, ne feledje, hogy az Európai Bizottság által közzétett pályázati felhívás kizárólag közigazgatási intézményekhez szól! Amennyiben Ön egy helyi úti cél képviselője, és versenybe kíván szállni az „EDEN úti cél” címért, a nemzeti szintű pályázaton kell indulnia.

Utolsó frissítés: 14/09/2014 | Az oldal tetejére