Navigation path

Mogućnosti sudjelovanja

Mogućnosti sudjelovanja

Svake godine, Europska komisija objavljuje jedan poziv za prijedloge kako bi dala svoju potporu državnim javnim upravama zaduženim za turizam u zemljama članicama (kao pravilo da državna ministarstva ili druga javna tijela imaju iste zadatke) da sudjeluju u projektu i organiziraju nacionalni izborni postupak. Prihvaćaju se i zemlje kandidati, no bez financijske potpore. Ipak, one će koristiti iste uvjete i promotivne aktivnosti projekta EDEN, kao i sve zemlje članice sve promotivne aktivnosti projekta EDEN.

Svaka zemlja koja sudjeluje u projektu vodi svoj izborni postupak tijekom prve polovice godine. Najprije organiziraju komunikacijsku kampanju kako bi informirale sve zainteresirane kandidate o natjecanju, a zatim biraju pobjedničku destinaciju na osnovi niza kriterija određenih i na europskoj i na nacionalnoj razini. Imena pobjednika su obično priopćena Komisiji prije ljeta.

Europsku svečanu dodjelu nagrada organizira Europska komisija, a održava se u drugoj polovici godine.

Ako upravljate destinacijom za koju vjerujete da zaslužuje priznanje izvrsnosti, ne oklijevajte kontaktirati organizatora (tzv. “Voditelja projekta English (en) ”) u upravi vaše zemlje. Potpuni popis kontakata za sljedeće natjecanje je dostupan.

Ideje možete dobiti i iz primjera kako su projekti bili provedeni prve godine u zemljama koje su već sudjelovale, a to uključuje izborni postupak i promotivne aktivnosti (vidi stranicu implementacije projekta). Tekstovi i vodič za podnesak prijašnjih poziva su također objavljeni tako da možete vidjeti i više o tome što se prije radilo.

Molim zapamtite da je poziv za prijedloge koji objavljuje Europska komisija upućen isključivo javnim upravama. Ako predstavljate lokalnu destinaciju, a želite se natjecati za EDEN destinaciju, morate sudjelovati u nacionalnom natjecanju.

Posljednji put ažurirano: 14/09/2014 | Vrh