Navigációs útvonal

EDEN hálózat

Az EDEN projekt célja egyebek között a bevált gyakorlatok európai szintű cseréjét, illetve a díjnyertes úti célok közötti hálózatépítést szolgáló platform létrehozása, hogy ezáltal más úti célokat is ösztönözzön a fenntartható idegenforgalmi fejlesztési modellek alkalmazására.

A Bizottság felkérte a részt vevő országokat, hogy működjenek közre az EDEN úti célok hálózatáról szóló, a következő évekre vonatkozó cselekvési terv kidolgozásában. A célok és célkitűzések kijelölése segíteni fog a jövőben végrehajtandó intézkedésekhez szükséges alapok kialakításában.

A hálózat tagjai

A hálózat alapító tagságát az EDEN projekt első két szakaszában díjat nyert 30 úti cél alkotja. Ezeket Brüsszelben, 2008. október 7-én, az Európai Turizmus Napján English (en) felkérték egy „ Fenntartható turizmust támogató kiemelt úti célok európai hálózatáról szóló nyilatkozat pdf - 17 KB [17 KB] English (en) ” című egyetértési nyilatkozat aláírására. Ennek aláírásával a tagok hivatalosan elkötelezték magukat amellett, hogy együttműködnek egymással, valamint szavatolják az idegenforgalmi fejlesztéssel kapcsolatos információk és ismeretek folyamatos cseréjét.

Az adott részt vevő országok ajánlása alapján egyéb úti célokat – a következő évek nyerteseit, valamint az EDEN projektek azon nem díjnyertes pályázóit, akik mindazonáltal az országos válogatások során bizonyították, hogy elismerést érdemelnek a fenntartható turizmus érdekében tett erőfeszítéseikért – is felkérnek majd arra, hogy csatlakozzanak a hálózathoz.

Fénykép az EDEN hálózat néhány tagjáról, amint 2008-ban, az Európai Turizmus Napján aláírják a brüsszeli nyilatkozatot.

Fénykép az EDEN hálózat néhány tagjáról, amint 2008-ban, az Európai Turizmus Napján aláírják a brüsszeli nyilatkozatotFénykép az EDEN hálózat néhány tagjáról, amint 2008-ban, az Európai Turizmus Napján aláírják a brüsszeli nyilatkozatotFénykép az EDEN hálózat néhány tagjáról, amint 2008-ban, az Európai Turizmus Napján aláírják a brüsszeli nyilatkozatotFénykép az EDEN hálózat néhány tagjáról, amint 2008-ban, az Európai Turizmus Napján aláírják a brüsszeli nyilatkozatot

Találkozók

Utolsó frissítés: 14/09/2014 | Az oldal tetejére