Sti

EDEN Netværk

EDEN projektet vil skabe en platform for udveksling af god praksis på europæisk niveau og for fremme af udviklingen af netværk mellem prisvindende destinationer for derved at overtale andre destinationer til at beslutte sig for bæredygtige turisme udviklingsmodeller.

Kommissionen inviterede de deltagende lande til at arbejde på en handlingsplan for EDEN destinationsnetværket for de kommende år. En fastlæggelse af mål og formål vil hjælpe med at skabe et grudnlag for de aktioner der er behov for at gennemføre i fremtiden.

Netværksmedlemmer

Netværkets oprindelige medlemmer er de 30 vinderdestinationer fra de første to EDEN projektforløb. De blev bedt om at underskrive et forståelsesmemorandum – den såkaldte “ Erklæring om et europæiske netværk af første klasse bæredygtige turistdestinationer pdf - 17 KB [17 KB] English (en) ” – den 7. oktober 2008 i løbet af den europæiske turismedag English (en) i Bruxelles. Ved underskrivelsen af erklæringen forpligtede medlemmerne sig officielt til at samarbejde med hinanden og at garantere en konstant udveksling af erfaring og viden om turismeudvikling.

Andre destinationer, fremtidige EDEN projektforløbs vindere og nummer to, som har vist at de fortjener anerkendelse for deres bestæbelser på at fremme bæredygtig turisme i de nationale udvælgelser, vil blive inviteret til at tilslutte sig netværket, på baggrund af indikationer fra de relevante deltagende lande.

Billeder af nogle af EDEN netværkets medlemmer der underskriver Bruxelles erklæringen i løbet af den europæiske turismedag i 2008.

Billeder af nogle af EDEN netværkets medlemmer der underskriver Bruxelles erklæringen i løbet af den europæiske turismedag i 2008Billeder af nogle af EDEN netværkets medlemmer der underskriver Bruxelles erklæringen i løbet af den europæiske turismedag i 2008Billeder af nogle af EDEN netværkets medlemmer der underskriver Bruxelles erklæringen i løbet af den europæiske turismedag i 2008Billeder af nogle af EDEN netværkets medlemmer der underskriver Bruxelles erklæringen i løbet af den europæiske turismedag i 2008

Møder

Seneste opdatering: 14/09/2014 | Til toppen