Navigációs útvonal

2011 – Régi értékek – új funkciók

Az Európai Bizottság a tagállamokkal és a tagjelölt országokkal közösen a „Régi értékek – új funkciók” címet választotta a 2011. évi kiválósági díj témájának.

A 2011-es kiválasztás során azon úti célokat díjazták, ahol helyi fizikai létesítményeket újítottak fel és alakították át olyan turisztikai látványossággá, amelyet a tágabb helyi átalakulás katalizátoraként használhatnak.

A pályázati felhívást a Bizottság 2011 márciusában tette közzé. A résztvevő országok kiválasztották a díjra pályázó úti célok közül a nyertes úti célokat, a díjakat pedig 2011. szeptember 27-én a hivatalos díjátadó ünnepély keretében adták át Brüsszelben.

Minden úti célnak meg kellett felelnie a következő általános feltételeknek:

  • „nem hagyományos” úti célnak kellett lennie (a látogatottság mérőszámának az „alacsony” és a „nagyon alacsony” között fekvő tartományba kellett esnie az országos átlaghoz viszonyítva);
  • saját idegenforgalmi kínálatát úgy kellett, hogy irányítsa, hogy biztosítsa a társadalmi, kulturális és környezeti fenntarthatóságot;
  • az igazgatási feladatokat a terület kezeléséért felelős hatóságok, illetve a környéken zajló turizmusban érintettek (pl. idegenforgalmi szolgáltatók, helyi közösségek) közötti partnerségnek kellett ellátnia. Köz- és magánszféra közötti partnerségek engedélyezettek voltak.

A nyertes úti célok a „2011 kiemelt európai úti cél: Régi értékek – új funkciók” címet kapták.

A pályázatot nemzeti szinten szervező országos projektvezetők elérhetőségét ezen az oldalon English (en) találja.

Ha pontosabb képet szeretne alkotni erről a projektről, olvassa el a Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóság honlapján közzétett pályázati felhívást!

 

Utolsó frissítés: 27/10/2014 | Az oldal tetejére