Navigation path

2011 – Turizam i obnova fizičkih prostora

Komisija zajedno sa zemljama članicama i zemljama kandidatima, su izdvojili temu izvanrednosti za 2011. kao "Turizam i obnova fizičkih prostora".

Potraga za 2011. je nagradila one destinacije koje su obnovile fizički prostor njihove baštine i pretvorili ga u turističku atrakciju koja se koristi kao katalizator za širu lokalnu obnovu.

Poziv za dostavu prijedloga je poslan od strane Komisije u ožujku 2011. Zemlje sudionice su stoga odabrale pobjedničku destinaciju između destinacija kandidata, a pobjednicima je službeno dodijeljena nagrada u Bruxellesu 27. rujna 2011.

Svaka nagrađena destinacija je uvažavala sljedeće kriterije:

  • da je „netradicionalna“ (gustoća posjetitelja ocjenjena "niskom" do "vrlo niskom" u usporedbi s državnim prosjekom)
  • upravlja svojom turističkom ponudom na način da osigurava socijalnu, kulturnu i ekološku održivost
  • upravlja je partnerstvo između javnih vlasti odgovornih za upravljanje destinacijom i svi koji su uključeni u turizam u i oko područja (npr. davatelji turističkih usluga, lokalne zajednice). Javno-privatna partnerstva se priznaju.

Pobjedničke destinacije su nagrađene kao “Europske destinacije izvrsnosti za obnovu fizičkih prostora 2011.”.

Kontakt imena za službenike Državnog projekta koji su upravljali natjecanjem u različitim zemljama su dostupna na Službenik projekta English (en) .

Da biste dobili bolju sliku o pozivu i projektu, možete pogledati naš poziv za dostavu prijedloga koji je objavljen na DG Enterprise and industry web stranici.

 

Posljednji put ažurirano: 27/10/2014 | Vrh