Dette websted blev arkiveret den 02/02/2015
02/02/2015

Sti

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Radio- og teleterminaludstyr

Én oplader for alle - Historien Bag

One charger for all logo © European Union 2008-2011

Der er ca. 500 mio. mobiltelefoner i brug i EU's 27 medlemsstater, og der kommer flere til hver dag – og der er et overvældende antal mærker og modeller at vælge imellem, når der skal købes en ny.

Mobilopladere er ofte meget forskellige, alt efter mobilens mærke og model, hvilket betyder, at der lige nu er 30 forskellige typer opladere på markedet.

Hvor mange gange har du glemt din oplader derhjemme, opdaget at din mobil er løbet tør for strøm og ledt efter en ven eller kollega med den samme type mobil, som du kunne låne en oplader af? Ud over at det er besværligt med så mange forskellige typer opladere, er det også utrolig skadeligt for miljøet.

Problemet er, at hver gang du skifter mobiltelefon, får du som regel en ny oplader med, hvilket giver en enorm mængde affald bestående af de gamle, overflødige opladere. Stort set ethvert hjem har en samling af gamle opladere, hvilket for tiden skaber over 51 000 ton elektronisk affald pr. år i EU.

Europa-Kommissionen kunne se, at dette var et alvorligt problem, som påvirker både forbrugerne og miljøet, og i marts 2009 gav Europa-Kommissionen derfor mobiltelefonindustrien et ultimatum om enten frivilligt at indføre fælles standarder for opladere eller blive underlagt obligatorisk EU-lovgivning.

I juni 2009 blev Europas førende mobilproducenter enige om at indføre en fælles oplader til datamobiler solgt i EU. Et aftalememorandum – indtil videre underskrevet af 14 producenter pdf - 6 KB [6 KB] English (en) – forpligter industrien til at sikre, at opladerne er kompatible på basis af mikro-USB-stik.

I starten af 2011 vil de europæiske forbrugere kunne købe en standardmobiloplader, der kan bruges med alle de typer datamobiler, inklusive smartphones, som sælges i alle 27 EU-medlemsstater.

Så når du næste gang glemmer din oplader derhjemme, vil du snart kunne oplade din mobil med den nærmeste universaloplader. Og en ekstra bonus er, at når opladere sælges separat, behøver du ikke købe en ny oplader, hver gang du køber en ny mobiltelefon.

Det vil give en miljømæssig gevinst, fordi der vil blive færre opladere. Når der sælges færre opladere, vil det resultere i betydeligt mindre mængder elektronisk affald i de kommende år.

Og det er gode nyheder både for os og for miljøet.

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden