Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Rádióberendezések és távközlő végberendezések

Egy töltő mindenhez - Műszaki háttér

One charger for all logo © European Union 2008-2011

Az egységes töltő megoldás a Micro-USB csatlakozó technológiára épül

Az Egyetértési Nyilatkozat (MoU) adatképes mobiltelefonokra vonatkozik, vagyis olyanokra, melyekkel – ha számítógéphez csatlakoztatják őket – képek, fájlok, zeneszámok stb. továbbíthatók.

A Nyilatkozatot aláíró vállalatok a MoU II. Mellékletében Englishrögzítették a mobiltelefonokhoz kapcsolódó töltési funkciók egységesítésének műszaki specifikációit. Ezek a specifikációk az Európai Szabványügyi Szervezetek munkájának alapjául szolgálnak, és biztosítják az egységes töltő biztonságos működését.

Az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (ETSIEnglish) által kidolgozott szabvány, amely biztonsági kockázatokról és elektromágneses kibocsátásokról szól, gondoskodik arról, hogy az egységes töltők kellően érzéketlenek legyenek a külső zavarokra. Az Európai Elektrotechnikai Szabványügyi Bizottság (CENEnglish- CENELECEnglish) az általa kidolgozott együttműködési szabvánnyal kívánja biztosítani, hogy az egységes töltő különböző márkájú, adatképes mobiltelefonokkal legyen képes együttműködni. A Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IECEnglish) a közeljövőben minden bizonnyal nemzetközi szabványként fogadja el az egységes külső tápegység (EPS) együttműködését specifikáló CENELEC szabványt.

Ahhoz, hogy ez az új töltőgeneráció megjelenhessen a piacon, az új európai szabványoknak rendelkezésre kell állniuk, és meg kell jelentetni őket (EN 301489-34English- EN 62684English ). Csak miután ez az első lépés megtörtént, lesz képes az ipar előállítani az egységes töltő új generációját.

A gyártók várhatóan 2011 elején tudják majd piacra dobni az új Micro-USB töltőt, ugyanakkor nem számítunk arra, hogy addigra a polcokon is lesz, amikor az átdolgozott európai szabványok megjelennek. Ennek az az oka, hogy az iparnak előbb hozzá kell igazítania a töltőket a szabványokban foglalt új követelményekhez.

Tudni kell, hogy csak a fent említett új európai szabványoknak megfelelő töltő lehet olyan egységes töltő, amely képes az új adatképes mobiltelefonok bármelyikével biztonságosan együttműködni.

Ha tudni kívánja, hogy a Micro-USB csatlakozóval rendelkező mobiltelefonokhoz használhatja-e az új egységes töltőt, érdeklődjön az illetékes gyártóknál.

3 types of USB plugs

Different types of USB plugs: left Micro-USB, middle Mini-USB, right Standard.
(© Popova Olga)

 

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása