Sivusto on arkistoitu (02/02/2015)
02/02/2015

Navigointipolku

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Radio- ja telepäätelaitteet

Yksi laturi kaikkiin puhelimiin - Teknisiä tietoja

One charger for all logo © European Union 2008-2011

Yhteislaturi perustuu mikro-USB-liitinteknologiaan

Yhteistyöpöytäkirja kattaa kaikki tiedonsiirtoa tukevat matkapuhelimet, jotka voidaan liittää tietokoneeseen kuvien, tiedostojen, musiikin ja muun sisällön siirtoa varten.

Pöytäkirjan allekirjoittaneet yritykset ovat määritelleet matkapuhelinten lataustekniikoiden yhtenäistämistä koskevat tekniset eritelmät pöytäkirjan liitteessä II English. Tekniset eritelmät toimivat perustana eurooppalaisten standardointijärjestöjen työssä yhteislaturin yhteensopivuuden ja turvallisen toiminnan varmistamiseksi.

Euroopan telealan standardointilaitoksen (ETSIEnglish) kehittämä standardi käsittää turvallisuusriskit ja sähkömagneettiset päästöt sekä varmistaa, että yhteislaturien ulkoisten häiriöiden sietokyky on riittävä. Eurooppalaisen sähköalan standardisoimisjärjestön (CENEnglish- CENELECEnglish) kehittämä yhteentoimivuusstandardi puolestaan huolehtii yhteentoimivuudesta eli siitä, että sama laturi sopii eri valmistajien tiedonsiirtoa tukevien puhelimiin. Sähköalan kansainvälinen standardointijärjestö (IECEnglish) saattaa pian ottaa CENELECin luoman yhteistä ulkoista teholähdettä koskevan yhteentoimivuuden teknisiä eritelmiä koskevan standardin kansainväliseen käyttöön.

Uuden sukupolven laturin markkinoille tuomisessa on olennaista, että sitä koskevat uudet eurooppalaiset standardit on luotu ja julkaistu (EN 301489-34English- EN 62684 English). Vasta tämän ensi vaiheen jälkeen uuden sukupolven laturin teollinen valmistus voidaan aloittaa.

Valmistajien odotetaan saavan uudet mikro-USB-laturit markkinoille vuoden 2011 alkupuolella. Kauppoihin niitä ei kuitenkaan odoteta vielä uusien standardien julkaisuun mennessä. Viive johtuu siitä, että alan toimijoiden on varmistettava, että laturit täyttävät standardien vaatimukset.

On muistettava, että ainoastaan edellä mainittujen uusien eurooppalaisten standardien mukaisten latureiden käyttöä voidaan pitää turvallisena kaikenlaisissa uusissa tiedonsiirtoa tukevissa puhelimissa.

Matkapuhelinvalmistajat voivat tarjota tietoja siitä, mitkä jo markkinoilla olevista mikro-USB-liitännällä varustetuista puhelimista tukevat lataamista uudella yhteislaturilla.

3 types of USB plugs

Different types of USB plugs: left Micro-USB, middle Mini-USB, right Standard.
(© Popova Olga)

 

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu

Aseta sivu normaalikokoiselle fontilleKasvata fontin kokoa 200 prosentillaTulosta sivu