Ο δικτυακός τόπος αρχειοθετήθηκε στις 02/02/2015
02/02/2015

Διαδρομή πλοήγησης

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Ραδιοεξοπλισμός και τηλεπικοινωνιακός τερματικός εξο

Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά - Τεχνικές πληροφορίες

One charger for all logo © European Union 2008-2011

Ο κοινός φορτιστής βασίζεται στην τεχνολογία του βύσματος Micro-USB

Το μνημόνιο συμφωνίας καλύπτει τα κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων, δηλαδή εκείνα που μπορούν να συνδεθούν με ηλεκτρονικό υπολογιστή για την ανταλλαγή εικόνων, αρχείων, μουσικής κτλ.

Οι εταιρείες που συνυπογράφουν το μνημόνιο συμφωνίας καθόρισαν τις τεχνικές προδιαγραφές για την εναρμόνιση της δυνατότητας φόρτισης των κινητών τηλεφώνων, οι οποίες παρατίθενται στο παράρτημα ΙΙ του μνημονίου συμφωνίας English. Οι προδιαγραφές αυτές λειτουργούν ως βάση για το έργο που θα αναλάβουν οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί τυποποίησης για τη διασφάλιση της συμβατότητας και της ασφάλειας λειτουργίας του κοινού φορτιστή.

Το πρότυπο που δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων (ETSIEnglish) λαμβάνει υπόψη τους κινδύνους για την ασφάλεια και τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι οι κοινοί φορτιστές διαθέτουν ικανοποιητική θωράκιση από εξωτερικές παρεμβολές. Το πρότυπο για τη διαλειτουργικότητα που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENEnglish- CENELECEnglish) αφορά στη διαλειτουργικότητα, δηλαδή στη συμβατότητα του κοινού φορτιστή με τα κινητά τηλέφωνα μεταφοράς δεδομένων των διαφόρων κατασκευαστών. Η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή (IECEnglish) ενδέχεται να υιοθετήσει σύντομα το πρότυπο της CENELEC για τις προδιαγραφές διαλειτουργικότητας των κοινών εξωτερικών τροφοδοτικών ισχύος εξωτερικής τροφοδοσίας ρεύματος (EPS) ως διεθνές πρότυπο.

Προκειμένου να διατεθεί αυτή η νέα γενιά φορτιστών στην αγορά, είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση και δημοσίευση των νέων ευρωπαϊκών προτύπων (EN 301489-34English- EN 62684English ). Μόνο εφόσον πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πρώτο βήμα θα είναι σε θέση ο κλάδος να προχωρήσει στην παραγωγή της νέας γενιάς φορτιστών.

Αναμένεται ότι οι κατασκευαστές θα είναι σε θέση να διαθέσουν το νέο φορτιστή Micro-USB στην αγορά στις αρχές του 2011, ωστόσο ο νέος αυτός φορτιστής δεν αναμένεται να φτάσει στα καταστήματα έως ότου δημοσιευθούν τα αναθεωρημένα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κλάδος πρέπει να προσαρμόσει τους φορτιστές του, ώστε να συμμορφώνονται προς τις νέες απαιτήσεις που προσδιορίζονται στα πρότυπα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο οι φορτιστές που συμμορφώνονται προς τα παραπάνω νέα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι κοινοί φορτιστές που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία όλων των νέων κινητών τηλεφώνων με δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων.

Για να διαπιστώσετε εάν τα κινητά τηλέφωνα με υποδοχή Micro-USB που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά θα έχουν δυνατότητα φόρτισης με το νέο κοινό φορτιστή μπορείτε να απευθύνεστε στον κατασκευαστή της κάθε συσκευής.

3 types of USB plugs

Different types of USB plugs: left Micro-USB, middle Mini-USB, right Standard.
(© Popova Olga)

 

Διαδώστε το: FacebookGoogle+LinkedInΣτείλτε σε ένα φίλο

Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράςΑυξήστε το μέγεθος κατά 200%Εκτύπωση