Sti

Radio- og teleterminaludstyr

Én oplader for alle - Det tekniske

One charger for all logo © European Union 2008-2011

Universalopladeren er baseret på teknologi med mikro-USB-stik

Aftalememorandummet (MoU) gælder for dataaktiverede mobiltelefoner, dvs. mobiltelefoner, som kan sluttes til en computer til overførsel af billeder, filer, musik osv…

De virksomheder, der er med i aftalememorandummet, har formuleret de tekniske krav for standardiseringen af mobilopladere i bilag II til aftalememorandummet English. Disse krav udgør grundlaget for Den Europæiske Standardiseringsorganisations arbejde med at sikre, at universalopladeren kan bruges med alle mobiler, og at den er sikker i brug.

Standarden, som er udviklet af Det Europæiske Standardiseringsinstitut for Telekommunikation (ETSIEnglish), omhandler sikkerhedsrisici og elektromagnetiske emissioner og sikrer, at universalopladeren vil være tilstrækkeligt upåvirkelig af ekstern interferens. Interoperabilitetsstandarden er udviklet af Det Europæiske Standardiseringsudvalg for Elektronik (CENEnglish- CENELECEnglish), og interoperabilitet betyder, at universalopladeren skal kunne anvendes med dataaktiverede mobiltelefoner fra forskellige producenter. Den Internationale Elektrotekniske Kommission (IECEnglish) vedtager muligvis snart CENELEC-standarden for interoperabilitetskrav for almindelige, eksterne strømforsyninger som en international standard.

Denne nye generation af opladere kan først komme på markedet, når de nye, europæiske standarder er blevet tilgængelige og offentliggjort (EN 301489-34English- EN 62684English ). Derefter kan industrien producere den nye generation af opladere.

Vi regner med, at mobilproducenterne vil kunne sende den nye mikro-USB-oplader på markedet i begyndelsen af 2011, men vi regner ikke med, at den når ud i butikkerne, inden de reviderede europæiske standarder er blevet offentliggjort. Dette skyldes, at industrien er nødt til at tilpasse sine opladere til de nye krav, som stilles til dem i standarderne.

Det er kun opladere, som lever op til de førnævnte nye europæiske standarder, der kan kaldes for universalopladere, hvilket sikrer, at opladeren kan bruges med alle slags nye, dataaktiverede mobiltelefoner.

Kontakt producenten af din nuværende mobiltelefon, hvis du vil vide, om din nuværende mobiltelefon med et mikro-USB-stik kan oplades med den nye universaloplader.

3 types of USB plugs

Different types of USB plugs: left Micro-USB, middle Mini-USB, right Standard.
(© Popova Olga)

 

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden