Този сайт бе архивиран на 02/02/2015
02/02/2015

Навигационна пътека

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Радиосъоръжения и крайни далекосъобщителни устройств

Едно зарядно устройство за всички - Бъдете в крак с технологиите

One charger for all logo © European Union 2008-2011

Единното решение за зарядно устройство се основава на технологията на Micro-USB конекторите

Меморандумът за разбирателство се отнася за мобилните телефони с възможност за трансфер на данни, т.е. тези, които могат да се свържат към компютър за прехвърляне на снимки, файлове, музика и пр.

Компаниите, подписали меморандума, са определили техническите спецификации за хармонизирането на възможностите за зареждане на мобилни телефони в приложение II към меморандума English.Тези спецификации служат като основа за работата на европейските организации по стандартизация за осигуряване на съвместимостта и безопасната работа на единното зарядно устройство.

Стандартът, разработен от Европейския институт за телекомуникационни стандарти (ETSIEnglish), засяга рисковете за безопасността и електромагнитните емисии и осигурява достатъчна устойчивост на единните зарядни устройства срещу външни смущения. Стандартът за оперативна съвместимост, разработен от Европейския комитет по електротехническа стандартизация (CENEnglish- CENELECEnglish), се отнася за оперативната съвместимост, т.е. за това единното зарядно устройство да е съвместимо с различните марки мобилни телефони с възможност за трансфер на данни. Международната електротехническа комисия (IECEnglish) вероятно скоро ще приеме стандарта на CENELEC относно спецификациите за оперативна съвместимост на единното външно захранване (EPS) като международен стандарт.

С оглед навлизането на това ново поколение зарядни устройства на пазара е необходимо наличието и публикуването на новите европейски стандарти (EN 301489-34English- EN 62684 English ). Едва след тази първа стъпка отрасълът може да започне да произвежда зарядното устройство от ново поколение.

По всяка вероятност производителите ще са в състояние да пуснат новото Micro-USB зарядно устройство на пазара в началото на 2011 г., но не очакваме то да се появи в магазините преди датата на публикуване на преразгледаните европейски стандарти. Това се дължи на необходимостта отрасълът да адаптира зарядните си устройства така, че да отговарят на новите изисквания на стандартите.

Трябва да се отбележи, че единствено зарядното устройство, отговарящо на споменатите нови европейски стандарти, представлява единно зарядно устройство, гарантиращо безопасна работа на всички видове мобилни телефони с възможност за трансфер на данни.

Допитвайте се до отделните производители, за да разберете дали съществуващите мобилни телефони с Micro-USB конектор ще могат да се зареждат с новото единно зарядно устройство.

3 types of USB plugs

Different types of USB plugs: left Micro-USB, middle Mini-USB, right Standard.
(© Popova Olga)

 

Споделяне: FacebookGoogle+LinkedInИзпратете на приятел

Нормален размер на шрифтаМаксимален размер на шрифтаРазпечатайте страницта