Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Echipamente radio şi echipamente terminale de telecomunicaţii

Un singur încărcător pentru toate telefoanele mobile - O Uniune Europeană "cool"!

One charger for all logo © European Union 2008-2011

O viaţă mai uşoară pentru cetăţenii Uniunii Europene

Telefoanele mobile sunt bune şi frumoase - până în momentul în care bateria se goleşte şi nu aveţi la îndemână încărcătorul. Zero apeluri. Zero mesaje text. Zero acces la date sau contacte. Începeţi o căutare nebunească după un încărcător compatibil.

Dar în curând această problemă va fi de domeniul trecutului.

Comisia Europeană i-a convins pe producătorii de telefoane mobile să renunţe la producţia neeconomică şi ineficientă de încărcătoare diferite pentru diferitele telefoane. 14 dintre producătorii cei mai importanţi de telefoane au căzut de acord asupra unui sistem armonizat pentru telefoanele mobile adaptate pentru transferuri de date vândute în cadrul UE. Rezultatul pe hârtie este reprezentat de noi standarde tehnice. Rezultatul din magazine – şi din buzunarele şi genţile cetăţenilor UE – este că toate aceste telefoane pot fi încărcate cu o simplă mufă micro USB.

Consecinţa pentru mediu este mai puţine deşeuri electrice, care în prezent însumează circa 51.000 de tone de încărcătoare inutile în fiecare an.

Acţiunea UE a cristalizat concepţiile din industrie – şi a accelerat procesul care ar fi necesitat ani buni pentru a putea fi implementat de către companiile care acţionau independent. În plus, UE a reuşit fără să facă apel la o nouă legislaţie complicată.

Într-adevăr, este un exemplu clar al unuia dintre modurile în care UE îşi poate ajuta cetăţenii – nu doar prin legi, ci şi printr-o abordare inovatoare la nivel european de bun simţ, care aduce avantaje tututor.

Şi mai există o posibilă surpriză. Cât de frumos ar fi să folosim un singur încărcător pentru toate aparatele electronice de acasă?! Comisia consideră că, dat fiind faptul că piaţa telefoanelor mobile este cea mai mare piaţă pentru bunurile electronice de consum, dispozitivele care au o capacitate similară cu cea a acumulatorului – cum ar fi aparatele de fotografiat, filmat sau cele pentru muzică – vor adopta treptat noul încărcător.

Compatibilitatea cu încărcătorul universal va contribui şi mai departe la obiectivul de a face viaţa mai uşoară pentru cetăţenii europeni, protejând mediul şi reducând costul achiziţionării de dispozitive electronice. Comisia va monitoriza îndeaproape acest proces de convergenţă şi va acţiona în beneficiul cetăţenilor.

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina