Sti

Radio- og teleterminaludstyr

Fælles oplader - Cool EU!

One charger for all logo © European Union 2008-2011

Vi gør livet nemmere for EU's borgere

Mobiltelefoner er herlige – indtil batteriet løber tør for strøm, og du ikke har din oplader med. Slut med opkald. Slut med sms'er. Ingen adgang til dine data eller dine kontaktpersoner. Så går den vilde jagt efter en oplader, der passer til din mobil.

Men det problem forsvinder snart.

Europa-Kommissionen har overtalt mobilproducenterne til at holde op med at producere forskellige opladere til hver slags mobil, hvilket både er ineffektivt og skaber masser af affald. 14 af de førende mobilproducenter er blevet enige om et harmoniseret system for datamobiler solgt i EU. Det formelle resultat er nye tekniske standarder. Ude i butikkerne – og i vores lommer og tasker rundt omkring i EU – betyder det, at alle disse mobiler kan oplades via et simpelt mikro-USB-stik.

For miljøet betyder det mindre elektrisk affald modsat nu, hvor overflødige opladere anslås til at løbe op i 51 000 ton affald om året.

EU har skærpet mobilindustriens fokus og sat skub i en proces, som det ville have taget virksomhederne flere år at få iværksat på egen hånd. Endvidere har EU opnået dette uden at skulle ty til ny, indviklet lovgivning.

Det her er et eksempel på en af de måder, som EU kan hjælpe os alle sammen på – ikke bare gennem lovgivning, men også ved at bane vejen for almindelig sund fornuft på europæisk plan, der gavner os alle.

Og er der jo også et muligt ″wow″ i vente her. For hvor cool ville det ikke blive at kunne nøjes med én oplader til alt hjemmets elektroniske udstyr?! I Kommissionen regner man nemlig med, at fordi mobilmarkedet er det største marked for elektronisk udstyr til forbrugerne, vil udstyr med lignende batterikapacitet, såsom kameraer og musikafspillere, i fremtiden også blive fremstillet til at kunne anvendes med den nye oplader.

Mere udstyr, der kan oplades med universalopladeren, vil yderligere bidrage til målsætningen om at gøre livet nemmere for EU's borgere, beskytte miljøet og gøre elektronisk udstyr billigere. Kommissionen vil nøje overvåge denne harmonisering og vil handle til fordel for dig som EU-borger.

Del: FacebookGoogle+LinkedInsend til en ven

Normal skriftstørrelseForstør skrift med 200 procentudskriv siden