Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Echipamente radio şi echipamente terminale de telecomunicaţii

Un singur încărcător pentru toate telefoanele mobile - Fii verde

One charger for all logo © European Union 2008-2011

Încărcătoare de telefoane mobile incompatibile: o risipă inutilă de resurse

În fiecare an se vând în UE peste 185 de milioane de telefoane mobile, dintre care mai mult de 50 % sunt telefoane înlocuite. În urma faptului că telefoanele noi vin cu încărcătoare noi sau nu sunt compatibile cu încărcătoarele vechi, se estimează că în fiecare an 50.000 de tone de încărcătoare nu mai sunt necesare. Alte estimări vehiculează cifra de un miliard de încărcătoare neutilizate care stau prin dulapuri şi sertare pe întreg teritoriul Europei.

Câştigul din punct de vedere ecologic al armonizării încărcătoarelor se aşteaptă să fie unul însemnat. Numărul de încărcătoare vândute inutil va reduce cantitatea de deşeuri electronice generate de către acestea. Se prevede că un încărcător universal va creşte şi eficienţa energetică, conformându-se cu cele mai recente standarde europene armonizate, reducând astfel consumul de energie.

Ce se întâmplă cu încărcătoarele vechi?

Directiva privind Deşeurile de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEEEnglish)care promovează colectarea şi reciclarea echipamentelor electronice (Directiva 2002/96/EC) este în vigoare din februarie 2003. Aceasta prevede crearea unor scheme de colectare unde consumatorii să-şi poată returna gratuit deşeurile electronice. Cu toate acestea, doar o treime din deşeurile electrice şi electronice din cadrul Uniunii Europene sunt tratate corespunzător.

Prin urmare, în decembrie 2008, Comisia Europeană a propus o revizuire a directivei privind echipamentele electrice şi electronice; Comisia îşi propune să atingă 65% din greutatea medie a echipamentelor electrice şi electronice.

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina