Deze website is gearchiveerd sinds 02/02/2015
02/02/2015

Kruimelpad

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Drukapparatuur en gastoestellen

De industriële sector van drukapparatuur omvat een ruime waaier van producten. Van consumentenproducten zoals brandblusapparaten en snelkookpannen tot enorme en complexe industriële installaties of boilers in elektriciteitscentrales. Ook aërosols worden tot dit domein gerekend.

De sector van de gastoestellen betreft hoofdzakelijk consumentengoederen die in de gewone handel verkrijgbaar zijn en die gebruikt worden om te koken, te verwarmen, warm water te produceren of voor koeling, verlichting and wassen. Toestellen die speciaal werden ontworpen voor gebruik in industriële processen op industriële sites, vallen hier niet onder.

De Europese Commissie bevordert het algemene en duurzame concurrentievermogen van deze sector via een analyse van de kenmerken en uitdagingen en door de nodige acties te ondernemen:

  • voor het garanderen van een vrij en veilig verkeer van deze producten op de uitgebreide Europese interne markt via het beheren, afdwingen, vereenvoudigen en verbeteren van de toepasselijke wetgeving;
  • voor een actieve deelname aan acties om de toegang tot de markten van derde landen te verhogen; voor het bevorderen van convergentie binnen de wetgeving en voor een geografische uitbreiding van de interne markt;
  • voor tussenkomst in andere relevante beleidsdomeinen (handel, concurrentievermogen, milieu, gezondheid en veiligheid) die een impact hebben op het concurrentievermogen van de sector.

Belangrijkste onderwerpen

  • Pressure Equipment Directive (PED) English (en)
  • PED Guidelines Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • PED Materials English (en)
  • Simple Pressure Vessels Directive (SPVD) English (en)
  • Gas Appliances Directive (GAD) English (en)

Share: FacebookGoogle+LinkedInStuur naar een vriend

Normale tekstgrootteTekstgrootte 200%Pagina afdrukken