Nyomástartó és gázüzemű berendezések

A nyomástartó berendezések ágazata termékek széles skáláját foglalja magában: a fogyasztási cikkektől kezdve - mint pl. a tűzoltó készülék vagy a kukta - a nagyméretű és komplex ipari berendezésekig, ill. az erőművekben használt kazánokig. Az aeroszoladagolók szintén ebbe a csoportba tartoznak.

A gázüzemű berendezések ágazata főként közönséges fogyasztási és kereskedelmi cikkekre terjed ki: főzéshez, fűtéshez, melegvíz-előállításhoz, hűtéshez, világításhoz, illetve mosáshoz használt gázkészülékek. A kifejezetten ipari helyszínen végrehajtott ipari folyamatokhoz gyártott berendezések nem tartoznak ebbe az ágazatba.

Az Európai Bizottság az ágazati sajátosságok és kihívások elemzésével, valamint az alábbi célok érdekében hozott intézkedésekkel igyekszik előmozdítani e két ágazat globális és fenntartható versenyképességét:

  • a fent említett termékek biztonságának, valamint az EU kibővült belső piacán történő szabad mozgásának biztosítása a vonatkozó jogszabályok kezelése, alkalmazása, egyszerűsítése és javítása révén;
  • aktív részvétel a harmadik országok piacaira való betörést elősegítő intézkedések terén, a szabályozási konvergencia előmozdítása, valamint a belső piac földrajzi határainak kiterjesztése;
  • az ágazat versenyképességére hatást gyakorló szakpolitikák (kereskedelempolitika, versenypolitika, környezetvédelmi politika, egészség- és biztonságvédelmi politika) befolyásolása.
A fő csővezetékbe olajat és gázt továbbító szelep © Oleg-F - Fotolia
Normál betűméretLegnagyobb betűméretKüldje el az oldalt ismerősénekOldal nyomtatása