Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Inginerie mecanică

Ingineria mecanică reprezintă unul dintre cele mai mari sectoare industriale în Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte numărul întreprinderilor (circa 169.000, majoritatea IMM-uri), ocuparea forţei de muncă (3,3 milioane de persoane), producţia şi generarea valorii adăugate.

Cu o cotă de 36% din piaţa globală, Europa este cel mai mare producător şi exportator de instalaţii mecanice din lume. Competitivitatea industriei se bazează, între altele, pe produse excelente, inovative, know-how şi calificare şi abilitatea de conformare cu dorinţele consumatorilor.

Ingineria mecanică este un sector foarte larg şi variat. Include în principal instalaţii mecanice şi echipamente, utilaje pentru producerea şi utilizarea energiei mecanice, cu excepţia motoarelor de avioane, autovehicule şi motociclete, a utilajelor agricole şi forestiere, maşinilor-unelte şi a altor instalaţii mecanice cu destinaţie specială.

Comisia Europeană promovează competitivitatea globală şi durabilă a ingineriei mecanice prin analizarea caracteristicilor şi problemelor întâmpinate de acest sector şi luarea măsurilor care se impun.

Informaţii importante

  • Directive 2006/42/EC on machinery English (en)
  • Equipment and protective systems for potentially explosive atmosphere - ATEX Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Machinery Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Directive 94/9/EC - Atex English (en)
  • Directive 94/9/EC: Guidelines English (en)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina