Kruimelpad

Machinebouw en aanverwante sectoren

De machinebouw is een van de grootste industriële sectoren in de Europese Unie, zowel op gebied van aantal ondernemingen (circa 169.000 waarvan het merendeel KMO/MKB), werkgelegenheid (3,3 miljoen mensen) als productie en het creëren van toegevoegde waarde.

Met een aandeel van 36% op de wereldmarkt is Europa 's werelds grootste producent en exporteur van machines. Het concurrentievermogen van de sector steunt onder meer op excellente en innovatieve producten, kennis en vaardigheden en de mogelijkheid om aan de wensen van de klant te voldoen.

De machinebouw is een zeer brede en heterogene sector en heeft als belangrijkste branches de productie van machines en uitrusting, machines voor de productie en het gebruik van mechanische energie met uitzondering van luchtvaartuigen, voertuigmotoren en motorfietsmotoren, machines voor landbouw en bosbouw, gereedschapswerktuigen en andere werktuigen voor speciale doeleinden.

De Europese Commissie bevordert een duurzame en wereldwijde concurrentiekracht van de machinebouwsector door een analyse te maken van de kenmerken en uitdagingen waarmee de sector geconfronteerd wordt, en de noodzakelijke maatregelen te treffen.

Belangrijkste onderwerpen

  • Directive 2006/42/EC on machinery English (en)
  • Equipment and protective systems for potentially explosive atmosphere - ATEX Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Machinery Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Directive 94/9/EC - Atex English (en)
  • Directive 94/9/EC: Guidelines English (en)

Share: FacebookGoogle+LinkedInStuur naar een vriend

Normale tekstgrootteTekstgrootte 200%Pagina afdrukken