Διαδρομή πλοήγησης

Τομέας Μηχανημάτων

Ο τομέας των μηχανημάτων*αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς τομείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς αριθμού επιχειρήσεων (περίπου 169.000, οι περισσότερες εκ των οποίων ΜΜΕ), απασχόλησης (3,3 εκατομμύρια άνθρωποι), παραγωγής και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας.

Με το 36% της παγκόσμιας αγοράς, η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγός μηχανημάτων παγκοσμίως. Η ανταγωνιστικότητα του τομέα οφείλεται, μεταξύ άλλων, στα άψογα, καινοτόμα προϊόντα, την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες και στη δυνατότητα κάλυψης των επιθυμιών των πελατών.

Ο τομέας των μηχανημάτων είναι ένας πολύ ευρύς και ποικίλος τομέας. Καλύπτει κυρίως μηχανήματα και εξοπλισμό, μηχανήματα για την παραγωγή και χρήση μηχανικής ισχύος, με εξαίρεση τους κινητήρες αεροσκαφών, κινητήρες οχημάτων και κλειστού κύκλου, αγροτικά και δασοκομικά μηχανήματα, μηχανικά εργαλεία και άλλα μηχανήματα εξειδικευμένων χρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την παγκόσμια και βιώσιμη ανταγωνιστικότητα της Μηχανολογίας Μηχανημάτων αναλύοντας τα χαρακτηριστικά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες δράσεις.

Κυριότερα θέματα

  • Directive 2006/42/EC on machinery English (en)
  • Equipment and protective systems for potentially explosive atmosphere - ATEX Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Machinery Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Directive 94/9/EC - Atex English (en)
  • Directive 94/9/EC: Guidelines English (en)

Διαδώστε το: FacebookGoogle+LinkedInΣτείλτε σε ένα φίλο

Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράςΑυξήστε το μέγεθος κατά 200%Εκτύπωση