Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Zakonsko meroslovje in predpakiranje

Merilni instrumenti so ključnega pomena za zagotavljanje natančnosti meritev, zlasti pri dejavnostih potrošnikov in industrije v vsakodnevnem življenju: primeri vključujejo vodomere, taksimetre in tehtnice. Zakonodaja EU spodbuja hitre tehnološke inovacije in izbiro pri postopkih ugotavljanja skladnosti.

Evropska komisija je leta 2009 podelila mandat pdf - 782 KB [782 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) CEN, CENELEC in ETSI na področju merilnih naprav, da bi ustvarila evropske standarde, ki bi omogočili medobratovalnost števcev (za vodo, plin, elektriko, ogrevanje) ter nato povečali energetsko učinkovitost in vlogo uporabnikov.

Predpakirne embalaže so sestavljene iz izdelka in embalažnega materiala. Vsebino predpakirnih embalaž je treba izmeriti, da bi se količinsko opredelil vsebovani izdelek. Tukaj ima pomembno vlogo meroslovje. Proizvajalcem in oblastem zagotavlja natančno preverjanje velikosti in teže vseh predpakiranih izdelkov, kot so detergenti, hrana za hišne živali, sladoled, zamrznjena živila, pijače z manjšo vsebnostjo alkohola, brezalkoholne pijače, čistila, barve, šamponi in zobna krema.
Za vino in alkohol EU predpisuje dovoljene velikosti predpakiranih izdelkov.

Merske enote so v vsakodnevnem življenju ključnega pomena, saj omogočajo izvajanje dejavnosti ter varujejo zdravje in zagotavljajo varnost.

Najpomembnejša vsebina

  • Measuring instruments Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Measuring instruments - Guidance documents English (en)
  • Units of measurement Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)
  • Pre-packed products Deutsch (de)English (en)français (fr)

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran